Ga naar de inhoud

Het afgelopen jaar gingen vijf kunstenaars een week aan de slag in het GA om te experimenteren en nieuwe technieken te leren. Ze melden zich voor de Open Call die we begin van het jaar uitzette voor aanstormende talenten die tussen de 2 en 7 jaar geleden afstudeerden aan de academie.

Onder deskundige begeleiding verkenden Daisy van Beers, Fleur Jakobs, Marloes Vreeswijk, Rob Heesbeen en Perla van Kessel de mogelijkheden van grafische technieken. De vijf makers experimenteerden met zeefdruk, materiaaldruk, toyobo, riso en steendruk. Er werd op stof, hout en keramiek gedrukt. De resultaten: zowel de gelukte als de mislukte experimenten en proefdrukken zijn vanaf 1 december te zien in het GA.

Nog meer te ontdekken

De jonge beeldmakers hebben heel veel kunnen doen, maar er blijft nog altijd genoeg te ontdekken in het GA. “Zeefdrukken is heel veelzijdig en vooral op het gebied van textiel is hier veel te verkennen. Ik wil uiteindelijk nog eens een volledig dessin op stof drukken”, vertelt Perla van Kessel aan het eind van haar werkweek. Ook Rob Heesbeen is gegrepen door het ‘grafische virus’: “Er is nog veel te onderzoeken. Zo wil ik graag mijn lithodruk afmaken en zeefdrukken op kleding. Ook wil ik nog graag op glas drukken en dat dan weer versmelten.”

Open Call 2024

Ook in 2024 bieden we ruimte aan vormgevers en kunstenaars om zich te verdiepen in de mogelijkheden van grafische technieken. Inschrijven voor de Open Call kan als je niet langer dan 7 jaar geleden bent afgestudeerd aan een kunstacademie en in Noord-Brabant woont.

Meer info over de Open Call (inschrijven voor 25 nov)