Ga naar de inhoud

De derde werkweek Open Call: Rob Heesbeen

We zijn alweer over de helft! De derde werkweek van onze Open Call zit er op. Rob Heesbeen experimenteerde deze week met diverse technieken.

Eerder dit jaar stuurden we een Open Call uit: vijf dagen komen leren en experimenteren in onze werkplaats, onder deskundige begeleiding. Met plek voor vijf makers, die tussen de twee en zeven jaar geleden afstudeerden aan een academie. Ondertussen is de derde maker, Rob Heesbeen, al aan de beurt geweest. Hij ging aan de slag met meerdere technieken, maar was het meest geïnspireerd door zeefdruk. 

Even voorstellen

“Mijn naam is Rob Heesbeen en ik ben een beeldend kunstenaar. Ik onderzoek de overgang van stad naar natuur en visa versa. Mijn materiaalgebruik varieert en daarbij ook mijn technieken, de afgelopen jaren heb ik veel geschilderd, waarbij ik gebruik maakte van materialen zoals: tegelpasta, gips, koffie, verf (olie, acryl, lak), spuug, zand, olie. Het laatste half jaar ben ik me aan het focussen op ruimtelijk werk en wandsculpturen. Mijn doel is om imperfectie in haar schoonheid te tonen. “

Regelmatig liep Rob langs het GA en voelde zich aangetrokken tot onze werkplaats, er hing een fijne sfeer. Hij heeft de Open Call ingezet als toevoeging van een eigen geïnitieerd project waar hij elke dag een werk maakt. Tijdens de werkweek ontdekte Rob vooral een waardering voor het zeefdrukken. 

Een breed spectrum aan mogelijkheden

Eenmaal tijdens de week ondervond hij dat de ruimte en mensen hem een rustgevend gevoel gaven en dat hij altijd terecht kon bij één van onze bekwame werkplaatsmeesters.

“Ik ben erachter gekomen dat elke techniek een breed spectrum aan mogelijkheden heeft. Zo vond ik zeefdrukken het fijnste werken omdat ik kon afwisselen tussen experimenteel en gecontroleerd en doelgericht werken. Zeefdrukken leek het meeste op werkmethode die ik in mijn eigen praktijk gebruik, dus dit ga ik in de toekomst zeker verder onderzoeken.”

Er is nog veel te onderzoeken

Ook probeerde hij technieken als litho en risoprinten uit. Hij liet zich verrassen door de technieken, ging het project in zonder enige verwachting. Echt experimenteren dus, precies wat we bedoeld hebben met onze Open Call. Een mooie mogelijkheid om je te verdiepen in je werk, aan de hand van de grafische technieken die het GA biedt. Rob was dan ook zo enthousiast dat hij een strippenkaart heeft aangeschaft.

“Er is nog veel te onderzoeken. Zo wil ik nog graag mijn lithodruk afmaken en zeefdrukken op kleding. Ook wil ik nog graag op glas drukken en dat dan weer versmelten.”

Oftewel, grafiek is verslavend. We zien je graag snel Rob! 

Meer van zijn werk kun je zien op Rob zijn Instagram pagina.

Andere makers die meedoen aan de Open Call zijn: Daisy van Beers, Perla van Kessel, Marloes Vreeswijk en Fleur Jakobs.