Ga naar de inhoud

Open Call week nummer vier – Daisy van Beers

In de vierde week van onze Open Call had Daisy van Beers een heel productieve week in het GA.

De één na laatste werkweek van onze Open Call is alweer aangebroken! Begin dit jaar stuurden we een Open Call uit: vijf dagen experimenteren in onze werkplaats onder deskundige begeleiding. Met plek voor vijf makers, die tussen de twee en zeven jaar geleden afstudeerden aan een academie. In deze vierde week kwam Daisy langs om gebruik te maken van al onze faciliteiten in de werkplaats. 

Niet samen te vatten in één woord

Daisy van Beers haar werk is net als haar werkweek niet samen te vatten in één niche – het is enorm divers. Haar werk varieert van analoge fotografie, publicaties, keramische objecten en lino prenten tot grote installaties. Ze studeerde Ruimtelijke Vormgeving aan De Rooi Pannen in Tilburg en Autonome Beeldende Kunst aan het AKV Sint Joost in Breda.

“Het werken met grafische technieken spreekt mij aan door de mogelijke speling tussen digitaal en analoog. Daarnaast zie ik het als een uitdaging om een techniek goed te kunnen beheersen, zodat ik er later de grenzen van op kan zoeken. “

Er werd heel veel gedrukt

Geloof ons maar dat ze onze werkplaats optimaal heeft benut. Zo zeefdrukte ze t-shirts en op keramiek, maakte ze lino afdrukken, ontdekte ze de toyobotechniek en experimenteerde ze met risoprinten, onder begeleiding van Lisetteh. En eigenlijk is ze nog niet eens aan alles toegekomen wat ze graag had willen doen, want litho staat ook nog steeds hoog op haar lijstje. Maar na deze week heeft de smaak te pakken en wil ze zeker nog eens terug naar het GA.

“De nieuwe kennis die ik bij het GA heb op gedaan is ontzettend inspirerend geweest en maakt voor mij de stap om vaker van deze plek en mogelijkheden gebruik te maken een stuk kleiner. Ik heb de werkweek als zeer waardevol ervaren.“

Voor Daisy was de Open Call een mooi moment om haar kennis op te frissen en te verdiepen in nieuwe technieken. Ook was het een mooi moment om kennis te maken met de werkplaats en de werkplaatsbeheerders. Haar werkweek was volgens haar zo waardevol omdat ze goede begeleiding kreeg die echt op haar gericht was. Hierdoor kon ze precies ontdekken waarmee ze wilde experimenteren en heeft ze alles er uit kunnen halen. En zoals je ziet is dat een hele hoop!

Meer van haar werk kun je zien op Daisy haar Instagram pagina.

Andere makers die meedoen aan de Open Call zijn: Rob Heesbeen, Perla van Kessel, Marloes Vreeswijk en Fleur Jakobs.