Ga naar de inhoud
Open Call in het Grafisch Atelier met Marloes Vreeswijk

Eerste werkperiode Open Call: Marloes Vreeswijk

De eerste Open Call periode zit erop. Marloes Vreeswijk ging op ontdekkingstocht hoe ze haar ‘Pink Castle’ kan visualiseren.

Vijf dagen experimenteren in het GA, een werkbudget en deskundige begeleiding. Dat was het aanbod van onze Open Call die we begin dit jaar uitstuurden. Met plek voor vijf makers, die tussen de twee en zeven jaar geleden afstudeerden aan een academie. Nu zit de eerste werkperiode erop: Marloes Vreeswijk ging in mei aan de slag met zeefdruk en materiaaldruk. Vooral die laatste techniek heeft haar gegrepen.

“Met texturen abstracte beelden creëren, dat vind ik heel tof. Het is een verrassing wat eruit gaat komen. Hierdoor voelt het voor mij als een ontdekking, waarbij je kan spelen met materiaal.”

Een plek voor het kasteel

Marloes Vreeswijk (1993) woont en werkt in ‘s-Hertogenbosch. Sinds haar afstuderen heeft ze een atelier in de Willem Twee. Ze is dus al bijna vier jaar huisgenoot van het Grafisch Atelier. Momenteel is ze bezig met de serie ‘Pink Castle’. Hierbij is ze op zoek naar het juiste 2D of 3D medium om een kasteel te visualiseren. Ze zoekt niet alleen naar het juiste medium, maar ook naar een echte plek in het hier en nu waar haar kasteel kan staan.

“Binnen mijn werk zag ik grafische technieken als een mooie toevoeging op de media waar ik al mee werk. En hoewel ik mijn atelier ook in de Willen Twee heb, kende ik de mogelijkheden van het Grafisch Atelier nog niet echt. De Open Call was een goed moment om kennis te maken.”

Iets nieuws ontdekt

Tijdens haar werkperiode heeft Marloes met verschillende technieken haar onderzoek voor ‘Pink Castle’ verbreed met zeefdruk en materiaaldruk. “De abstracte beelden die eruit zijn gekomen, zie ik als een volgende stap voor het werk waar ik al langer mee bezig ben. Ik kom in de toekomst zeker terug om te werken met de grafische technieken. Ik denk dat ik dan wel trouw blijf aan materiaaldruk, daarbij heb ik het gevoel dat ik echt iets nieuws ontdek en daar wordt ik erg blij van.”

Meer resultaten kun je zien op Marloes haar Instagram pagina. Zie voor meer info over de kunstenaar www.marloesvreeswijk.nl.

Andere makers die meedoen aan de Open Call zijn: Daisy van Beers, Perla van Kessel, Rob Heesbeen en Fleur Jakobs.