Ga naar de inhoud

Tussen 1 en 7 april verkent Manita Kieft samen met drie andere makers voor Light on Labs de grenzen tussen keramiek, glas, print en biobased. Geïnteresseerden kunnen meekijken naar hun ontdekkingen.

Manita Kieft

Keramist maakt visuele reportages

Het keramisch werk van Manita Kieft ontstaat uit het werken met gips- en persmallen. Voor de kunstenaar zijn alledaagse voorwerpen en de rituele handeling die we er vaak mee uitvoeren net zo persoonlijk als een dagboek. Een overhemd of een sanseveria, een televisietoestel, afbeeldingen van dit soort gebruiksvoorwerpen keren keer op keer terug in het werk. De objecten kunnen worden gezien als een verslag van herinneringen, ze verwijzen naar acties en situaties.

Vanuit het idee dat objecten ook een verslag van zijn tijd kunnen zijn, neemt het recentere werk een activistische wending. Nieuwsfoto’s en eigen fotografie is bewerkt en aangebracht op keramische vazen, schalen en installaties en zo vastgelegd als ‘visuele reportages’.

Experimenteren voor Light on Labs

Glaslab Den Bosch nodigde de keramist uit voor Light on Labs. Vanuit het Glaslab zoekt ze de kruisbestuiving met het werken met print bij het Grafisch Atelier Den Bosch. “Light on labs is voor mij een plezierige uitdaging om de mogelijkheden van verschillende nieuwe materialen en technieken vrijuit te ontdekken én te benutten. Zodat het zich ontwikkelt in het verlengde van mijn eigen beeldende werk tot nu toe. In de uitvoering daarvan wil ik een diversiteit aan glas- druk-, digitale- en keramische technieken combineren in verschillende ontwerpen.”

Artist Talk

Tijdens de Light on Labs-week kun je de kunstenaar aan het werk zien bij Glaslab Den Bosch. Ook zal hier een kleine presentatie te zien zijn met stalen, proefdrukken en prototypes.
Op maandag 1 april is de Artist Talk van Manita Kieft in het Glaslab Den Bosch, die vanaf 15 uur vrij te bezoeken is. Aansluitend is iedereen welkom bij de Happy Hour.

 • Tussen 1 – 7 april | Presentatie werk | Glaslab Den Bosch
 • Ma 1 april om 15 uur | Artist talk met aansluitend Happy hour | Glaslab Den Bosch
 • Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze Artist talk. Geef je van te voren op via  info@glaslabdenbosch.nl om verzekerd te zijn van een plek.

Andere makers Light on Labs

In totaal zijn er vier makers uitgenodigd om crossmediaal werk te maken in twee van de vier labs. Naast Manita Kieft zijn dat:

 • Ai Hashimoto
  Kunstenaar Ai Hashimoto werkt bij het GA en bij SPARK Lab. Op donderdag 4 april houdt ze haar Artist Talk bij het Grafisch Atelier Den Bosch.
 • Hanna Kooistra
  Kunstenaar Hanna Kooistra werkt bij Cor Unum en in het Glaslab Den Bosch. Op vrijdag 5 april houdt ze haar Artis Talk bij Cor Unum.
 • Lydia Fraaije
  Architect Lydia Fraaije werkt bij SPARK Lab en bij Cor Unum. Op zaterdag 6 april houdt ze haar Artist Talk bij SPARK Lab.