Ga naar de inhoud

Tussen 1 en 7 april verkent Hanna Kooistra samen met drie andere makers voor Light on Labs de grenzen tussen keramiek, glas, print en biobased. Geïnteresseerden kunnen meekijken naar hun ontdekkingen.

Coffee pots van Hanna Kooistra

Vormgever verkent gebruiksvoorwerpen

Als vormgever gaat Hanna Kooistra een oneindig proces aan van reflecteren, kopiëren en transformeren van gebruiksvoorwerpen. Waarbij het voor haar draait om het verkennen van een oneindige stroom aan potentieel en het vinden van nieuwe interpretaties die verborgen liggen in ons dagelijks leven.

Experimenteren voor Light on Labs

Cor Unum nodigde de Hanna Kooistra uit voor Light on Labs. Vanuit Cor Unum zoekt ze de kruisbestuiving met het werken met glas bij Glaslab Den Bosch. “De combinatie glas en keramiek is al eeuwen met elkaar verbonden. Er worden niet alleen soortgelijke producten van gemaakt, er is ook een overlap in materiaalgebruik. Sinds het derde millennium wordt een glasachtige laag gebruikt als glazuur op aardewerk. Met de cross-over tussen Cor Unum en het Glaslab Den Bosch wil ik het glazuur lostrekken van het aardewerk. Een kleur- en materiaalonderzoek naar een spannende gelaagdheid.”

Artist Talk

Tijdens de Light on Lab-week kun je de kunstenaar aan het werk zien bij Cor Unum. Ook zal hier een kleine presentatie te zien zijn met stalen, proefdrukken en prototypes.
Op vrijdag 5 april is de Artist Talk van Hanna Kooistra bij Cor Unum, die vanaf 15 uur vrij te bezoeken is. Aansluitend is iedereen welkom bij de Happy Hour. Kom op tijd, want er is een beperkt aantal plaatsen.

 • Tussen 1 – 7 april | presentatie werk | Cor Unum
 • Vrij 5 april om 15 uur | Artist talk met aansluitend Happy hour | Cor Unum

Andere makers Light on Labs

In totaal zijn er vier makers uitgenodigd om crossmediaal werk te maken in twee van de vier labs. Naast Hanna Kooistra zijn dat:

 • Manita Kieft
  Keramist Manita Kieft werkt in het Glaslab Den Bosch en het Grafisch Atelier Den Bosch. Op maandag 1 april houdt ze haar Artis Talk in het Glaslab Den Bosch.
  Let op: voor deze Artist talk zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
 • Ai Hashimoto
  Kunstenaar Ai Hashimoto werkt bij het Grafisch Atelier Den Bosch en bij SPARK Lab. Op donderdag 4 april houdt ze haar Artist Talk bij het Grafisch Atelier Den Bosch.
 • Lydia Fraaije
  Architect Lydia Fraaije werkt bij SPARK Lab en Cor Unum. Op zaterdag 6 april houdt ze haar Artis Talk bij SPARK Lab.