Ga naar de inhoud

Tussen 1 en 7 april verkent Ai Hashimoto samen met drie andere makers voor Light on Labs de grenzen tussen keramiek, glas, print en biobased. Geïnteresseerden kunnen meekijken naar hun ontdekkingen.

The ritual for De Kloosterkerk van kunstenaar Ai Hashimoto

Kunstenaar die verhalen vertelt

Ai Hashimoto is een Japanse kunstenaar die woont en werkt in Den Haag. Het vertrekpunt van haar werk is altijd een verhaal, dat ze zelf maakt. Rituelen spelen daarbij een belangrijke rol. De kunstenaar studeerde niet alleen aan de Kunstacademie in Den Haag, ze is ook opgeleid als antropoloog aan de universiteit van Leuven in België. Haar antropologische kennis en interesse verwerkt ze in haar kunst.

Ai maakt multimediaal werk, waarmee ze een veelzijdig oeuvre heeft gecreëerd. Haar schilderkunst, papierkunst, beeldhouwkunst, installaties en performances verrassen met hun vorm en rituelen die ze heeft ingericht. Zowel de vernietiging als de veerkracht van de natuur vormen belangrijke thema’s in haar werk de afgelopen jaren. Met haar kunst toont ze ons een positieve, vreedzame en serene wereld.

Experimenteren voor Light on Labs

Het Grafisch Atelier Den Bosch (GA) nodigde de kunstenaar uit voor Light on Labs. Vanuit het GA zoekt ze de kruisbestuiving met het werken met digitale technieken in SPARK Lab. In het GA wil ze haar verhalen met grafische technieken vastleggen op een eindeloze boekrol. Een medium dat in de oudheid gebruikt werd voor heilige teksten. Bij SPARK Lab wil ze van restmaterialen een opbergcontainer maken, waardoor de boekrol makkelijker te gebruiken is.

Artist Talk

Tijdens de Light on Lab-week kun je de kunstenaar aan het werk zien in het GA. Ook zal hier een kleine presentatie te zien zijn met stalen, proefdrukken en prototypes.
Op donderdag 4 april is de Artist Talk van Ai Hashimoto in het GA, die vanaf 15 uur vrij te bezoeken is. Aansluitend is iedereen welkom bij de Happy Hour. Kom op tijd, want er is een beperkt aantal plaatsen.

 • Tussen 1 – 7 april | Presentatie werk | Grafisch Atelier Den Bosch
 • Do 4 april om 15 uur | Artist talk met aansluitend Happy hour | Grafisch Atelier Den Bosch

Andere makers Light on Labs

In totaal zijn er vier makers uitgenodigd om crossmediaal werk te maken in twee van de vier labs. Naast Ai Hashimoto zijn dat:

 • Manita Kieft
  Keramist Manita Kieft werkt in het Glaslab Den Bosch en het Grafisch Atelier Den Bosch. Op maandag 1 april houdt ze haar Artis Talk in het Glaslab Den Bosch.
  Let op: voor deze Artist talk zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
 • Hanna Kooistra
  Kunstenaar Hanna Kooistra werkt bij Cor Unum en in het Glaslab Den Bosch. Op vrijdag 5 april houdt ze haar Artis Talk bij Cor Unum.
 • Lydia Fraaije
  Architect Lydia Fraaije werkt bij SPARK Lab en bij Cor Unum. Op zaterdag 6 april houdt ze haar Artist Talk bij SPARK Lab.