Ga naar de inhoud

Tussen 1 en 7 april verkent Lydia Fraaije samen met drie andere makers voor Light on Labs de grenzen tussen keramiek, glas, print en biobased. Geïnteresseerden kunnen meekijken naar hun ontdekkingen.

Lydia Fraaije

Architect met verwondering voor de natuur

Lydia Fraaije is een biomimicry en biophilic architect. In 2006 heeft ze haar architectenbureau FRAAi architecten opgericht. Als kind wilde ze dierenarts of architect worden en met biomimicry kan ze haar interesse en verwondering voor de natuur combineren met haar talent voor het maken van ruimtelijke ontwerpen.

FRAAi architecten brengt Biomimicry en Biophilia in de praktijk. Hiermee wordt de basis gelegd voor een duurzame en gezonde samenleving. Alle ontwerpen passen zoveel mogelijk binnen de limieten en grenzen van ons ecosysteem en het doel is om met ruimtelijke ontwikkeling bij te dragen aan een gezonde omgeving die in balans is door het leveren van ecosysteemdiensten. Aanvullend wordt door het toepassen van de patronen van biophilia een diepe connectie gelegd met de natuur. En daarbij staat notie dat we zelf onderdeel van natuur zijn voorop.

Experimenteren voor Light on Labs

SPARK Lab nodigde de architect uit voor Light on Labs. Vanuit SPARK zoekt ze de kruisbestuiving met het werken met keramiek bij Cor Unum. Lydia Fraaije creëert onderzeewezens van keramiek die ze met digitale technieken tot leven laat komen. Hiermee wil ze dichter bij de onbekende schoonheid komen van het ecosysteem in de diepe zee. Het laatste ecosysteem dat verwoest al gaan worden voor economisch gewin met de mijnbouw van mineralen. Met haar werk wil ze het publiek bewust maken van deze enorme impact op ons ecosysteem.

“In eerste instantie had ik mijn twijfels of het keramiek lab,  Cor Unum, wel de juiste combinatie was met mijn ’thuisclub’ SPARK Lab. Maar de twijfels waren volkomen ongegrond. De mogelijkheden die er zijn met het werken met keramiek hebben me verbaasd en overdonderd.” – Lydia Fraaije

Artist Talk

Tijdens de Light on Lab-week kun je de kunstenaar aan het werk zien bij SPARK Lab. Ook zal hier een kleine presentatie te zien zijn met stalen, proefdrukken en prototypes.
Op zaterdag 6 april is de Artist Talk van Lydia Fraaije in SPARK Lab, die vanaf 15 uur vrij te bezoeken is. Aansluitend is iedereen welkom bij de Happy Hour. Kom op tijd, want er is een beperkt aantal plaatsen.

  • Tussen 1 – 7 april | Presentatie werk | SPARK Lab
  • Za 6 april om 15 uur | Artist talk met aansluitend Happy hour | SPARK Lab

Andere makers Light on Labs

In totaal zijn er vier makers uitgenodigd om crossmediaal werk te maken in twee van de vier labs. Naast Lydia Fraaije zijn dat:

  • Manita Kieft
    Keramist Manita Kieft werkt in het Glaslab Den Bosch en het Grafisch Atelier Den Bosch. Op maandag 1 april houdt ze haar Artis Talk in het Glaslab Den Bosch.
    Let op: voor deze Artist talk zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
  • Ai Hashimoto
    Kunstenaar Ai Hashimoto werkt bij het GA en bij SPARK Lab. Op donderdag 4 april houdt ze haar Artist Talk bij het Grafisch Atelier Den Bosch.
  • Hanna Kooistra
    Kunstenaar Hanna Kooistra werkt bij Cor Unum en in het Glaslab Den Bosch. Op vrijdag 5 april houdt ze haar Artis Talk bij Cor Unum.