Ga naar de inhoud

Onze faciliterende werkplaats is uitgegroeid tot een inspirerende plek waar makers van allerlei disciplines en leeftijden elkaar vinden. Deze beeldmakers willen we maximaal laten delen in de kennis, expertise en evolutie van grafische technieken. Zo zorgen we voor een vruchtbare voedingsbodem voor het culturele klimaat in Den Bosch, Brabant en daarbuiten.

Pijlers

Met onze buitengewoon ontwikkelde expertise op het vlak van grafiek willen we bijdragen aan het toegankelijk en levend houden van grafische druktechnieken. Dit doen we door kennis actief over te dragen op jongere generaties en grafiek aan een groter publiek te tonen. Binnen onze activiteiten onderscheiden we de volgende 4 pijlers:

1- faciliterende werkplaats voor drukkunst: een huis voor velen
2- kenniscentrum voor Printed Matter
3- culturele partner: verbinder tussen makers en instellingen
4- initiator en opdrachtgever van exposities en projecten

Visie

De naald die in het metaal krast. De rakel die de inkt verspreidt. De guts die kerft in het hout.
De gemeenschappelijkheid van deze grafische technieken is dat zij vroeger, nu en toekomst met elkaar verbinden. Het Grafisch Atelier is de plek in Den Bosch waar die verknoping plaatsvindt – vijf dagen per week. Lees onze visie

Jaarverslag

Het jaarverslag geeft een helder beeld van alles wat het afgelopen jaar is ondernomen en gebeurd. 2022 was een succesvol jaar voor het GA waarin nieuwe verbindingen, verdere professionalisering, verjonging en innovatieve experimenten de boventoon voerden.
Lees ons jaarverslag

Fiscale gegevens

  • IBAN: NL21INGB0005275472
  • BIC: INGBNL2A
  • RSIN/Fiscaal nummer: 0082 31 424
  • Kamer van Koophandel nummer: 41082086 0000

Werving en besteding 

Het Grafisch Atelier Den Bosch werft inkomsten via verschillende partners, waarvan de gemeente ‘s-Hertogenbosch, Kunstloc Brabant, en verschillende fondsen de belangrijkste zijn. Daarnaast hebben we beperkte inkomsten van vrienden en het gebruik van de werkplaats.
Als non-profit organisatie hebben we geen winstoogmerk en worden de inkomsten besteed aan het maken van culturele programma’s, exposities en kennisborging en deling rondom Printed Matter en het onderhouden van de faciliteiten.

Organisatie

Het Grafisch Atelier Den Bosch is een stichting met een vast team professionals, vrijwilligers en een onafhankelijk bestuur, dat op dit moment bestaat uit vier personen.

Bekijk het hele team