Ga naar de inhoud

In deze workshop ga je aan de slag met de schaar om een vorm uit papier te knippen. Scheuren kan ook.

Techniek: sjabloondruk
Duur: 3 uur
Maximumaantal leerlingen: 15
Begeleiding: een docent van het GA en een begeleider van school

In deze workshop ga je aan de slag met de schaar om een vorm uit papier te knippen. Scheuren kan ook. Je zo verkregen papierenontwerp is het sjabloon dat je op een zeefraam legt. Als je dan inkt door de zeef drukt, beland de inkt alleen op de stukken die je opengeknipt hebt op het papier. Denk aan heldere kleuren en grote vormen. Een kunstenaar die hier een ster in was, was Henri Matisse. 

Je kunt het gemaakte sjabloon meerdere keren drukken op papier of textiel, of juist een werk maken door jouw sjabloon te combineren met die van je klasgenoot. Maak zo je eigen patroon of kies juist voor een enkele afdruk in verschillende kleuren.

Als je voor meerdere kleuren gaat, is precisie en tijd belangrijk. Hoe meer kleuren, hoe meer je moet puzzelen om ze netjes op elkaar aan te laten sluiten. Maar je kunt er ook voor kiezen om ze over elkaar heen te drukken en kijken wat dat voor effect heeft.

Kernwoorden: heldere kleuren, knippen en scheuren, samenwerking, sjabloon, Matisse, zeef, patroon maken, papier of textiel.

Meer weten of een prijsopgave? Neem contact op met Sarah Linde. We denken graag met je mee.

Sarah Linde

Sarah Linde van den Dungen 
073 613 42 77
educatie@gadenbosch.nl