Ga naar de inhoud

Het Grafisch Atelier verzorgt workshops voor schoolklassen van BSO- tot en met HBO-niveau. Leerlingen komen in een bijzondere omgeving, met de geur van inkt in de neus en maken zo actief met kennis met diverse druktechnieken. Een ervaring rijker en vieze handen gegarandeerd! Ze werken tussen de drukpersen en hun creatieve geest wordt uitgedaagd.

Bekijk onze kant-en-klare workshops:
Tekenen in spiegelbeeld – etsen of droge naald etsen
Simpel sjabloon drukken – zeefdrukken met papier sjabloon
De magie van zeefdruk – zeefdrukken met fotografisch sjabloon
Plat onder de pers – natureprint/materiaaldruk
De guts erin – lino en houtsnede

Omdat grafiek een reproductietechniek is, kunnen leerlingen meerdere afdrukken maken en tussentijds experimenteren. De workshops kunnen aansluiten bij vakken zoals tekenen, kunst, cultuur en design, maar zijn ook bij uitstek geschikt voor vakoverstijgende projecten.

Aansluiting bij schoolprogramma

Denk bijvoorbeeld aan een schoolproject waarbij leerlingen een logo moeten bedenken, dat ze in het Grafisch AtelierĀ met eenĀ  voorbereidde zeef op T-shirts drukken. Vervolgens kunnen ze hun ontwerpen bij het vak Engels presenteren en bij Nederlands schrijven ze een promotietekst.

Uitgelicht

Natureprint

In deze workshop druk je planten af, zoals dat vroeger in de botanica werd gedaan. Een link met biologie is gauw gemaakt, maar het is bijvoorbeeld ook al eens gecombineerd met bloembinden, of leerlingen maken hun eigen bedrukte kaarten.

Natureprint

Onbegrensde mogelijkheden

We krijgen vaak de vraag wat er allemaal mogelijk is. Het antwoord is veel! Veel grafiek/drukkunst druk je af op papier. Maar wil je iets anders, dan kun je er ook voor kiezen om te drukken op textiel, zoals linnen tasjes, T-shirts, kussenslopen, etc. Of misschien wil je liever drukken op (rest-) hout zoals MDF of triplex. Of met recyclebare materialen. Het kan allemaal. Heb je iets speciaals in gedachten, neem dan contact op.

Uitgelicht

Etsen

Een eeuwenoude techniek zoals het etsen werkt met metaalplaatjes en zuur om een afdruk te maken van een lijntekening. Een koppeling tussen scheikunde en kunst is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar kunstenaars als Rembrandt maakten er veel gebruik van. Een extra uitdaging, omdat alles wat onder de pers gaat in spiegelbeeld wordt afgedrukt. Voor leerlingen, die kunst als eindexamenvak kiezen, is etsen een uitgelezen kans om heel gedetailleerd te werken en de techniek van het arceren verder uit te diepen.

Etsten

Op locatie

Komt het jou beter uit als de workshop op locatie is? Met onze mobiele drukpers en zeeframen kunnen we ook op locatie de meeste workshopdromen laten uitkomen. Wij nemen dan de inkt, schorten en wat er verder nog meer nodig is mee.

Cultuurkaart

Wij accepteren als betaling ook de cultuurkaart (CJP).

Meer informatie

Meer weten of een prijsopgave? Neem contact op met Sarah Linde via educatie@gadenbosch.nl. We denken graag met je mee.

Uitgelicht

Boekdrukkunst

Boeken werden vroeger met de hand gedrukt. Iets wat je kan proberen onder de drukpers met onze houten drukletters.

houten drukletters

Meer weten of een prijsopgave? Neem contact op, we denken graag met je mee.

Sarah Linde

Sarah Linde van den Dungen
Educatie
073 613 42 77
educatie@gadenbosch.nl