Ga naar de inhoud

60 Leerlingen van de vier Bossche scholen ISK Den Bosch, de Mytylschool Gabriel, het Sint Janslyceum en het Dieze College presenteren vanaf 18 juni hun gezeefdrukte tassen bij het Design Museum. Deze maakten ze in het Grafisch Atelier in het kader van het onderwijsproject Connect.

Te zien

  • 18 t/m 23 juni 2024
  • Design Museum Den Bosch
  • In de entreehal (gratis toegankelijk)
  • Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00

In de huid van een ontwerper

De leerlingen van vier Bossche scholen kropen de afgelopen maand in de huid van een ontwerper. Aan de hand van een aantal workshops werden ze uitgedaagd om anders om zich heen te kijken. Alles om ons heen is ontworpen, maar vaak sta je daar niet bij stil. De jongeren kregen prikkelende vragen voorgelegd. Wat voor schoenen ontwerp je voor een geheim agent in de ruimte? Wat zou een geschikt bestek zijn voor een slechtziende op een festival? Met welk vervoersmiddel kan een kleuter zich door de woestijn bewegen? De fantasierijke ideeën die tijdens de ontwerplessen naar bovenkwamen, werken ze vervolgens uit in het Grafisch Atelier.

Drukken op stof

In het GA gaan ze aan de slag met inkt, papier en schaar. In de eerste les is het nog even oefenen met deze techniek op papier. In de tweede les kunnen ze hun ontwerp toepassen op stof. Elke leerling maakt een tas waarop hun design wordt gedrukt.

Connectie maken

Met Connect willen we niet alleen de connectie leggen met kunst en design, maar ook tussen de jongeren onderling. Het brengt leerlingen van verschillende schooltypes, leeftijden, achtergronden en niveaus met elkaar in contact: naar elkaar luisteren en naar elkaars werk kijken. Met als kers op de taart de expositie van hún eigen werk in een museum.