Ga naar de inhoud

140 Bossche leerlingen van de Mytylschool Gabriel, Schakelklas Bossche vakschool (ISK), Sint-Jans lyceum en ds. Pierson college laten hun creativiteit zien in Huis73. De expositie sluit een reeks workshops af, die leerlingen prikkelden om op een andere manier naar zichzelf te kijken.

Te zien

  • 1 t/m 30 juni 2023
  • Huis73, Hinthamerstraat 72-74 in Den Bosch
  • Ma t/m vrij van 9.00 – 21.00 uur
  • Za en zo van 10.00 – 17.00 uur
  • Gratis toegang
Wethouder Mike van der Geld opent de expositie ZIEN in Huis73
Wethouder Mike van der Geld opent de expositie ZIEN in Huis73 (Foto: Gérard van Kessel)

Zien en gezien worden

Het maken van selfies is voor jongeren een dagelijkse bezigheid. Maar hoe kijken ze naar zichzelf in ‘real life’? Welke kanten toon je aan de buitenwereld en welke houd je voor jezelf? Wat typeert jou? Met het educatieve project ‘Zien’ worden leerlingen van verschillende schooltypes, leeftijden, achtergronden en niveaus uitgedaagd om de wereld te bekijken door een andere bril, buiten de geijkte kaders. Door middel van theaterlessen bij Huis73 en grafiekworkshops in het Grafisch Atelier, leren ze ideeën zichtbaar te maken en om te zetten naar beeldende oplossingen.

Opening

Wethouder Mike van der Geld opent de expositie ZIEN in Huis73. Vier leerlingen staan bij de opening nog eens extra in de spotlights. Zij ontvangen de Jeugdgrafiekprijs, die in 4 categorieën wordt uitgereikt.

Lees meer over het project zien.

Het project Zien is mede mogelijk gemaakt door: de Gemeente ’s-Hertogenbosch, het VSB Fonds, Stichting Leye Fonds en Hermes. De prijzen voor de Jeugdgrafiekprijs zijn ter beschikking gesteld door de Kwast.