Ga naar de inhoud
Expositie Le Petit Prints

Doe mee met de print challenge

Lijkt het jou leuk om een keer te experimenteren met de ieniemieniepers? Je kunt hem nu een week in bruikleen nemen om hem uit te proberen.  In ruil daarvoor vragen we je het resultaat te delen op social media.

Minipers te leen

Je gebruikt de minipers thuis of op het GA en maakt een prentje. Hoogdruk, diepdruk, blinddruk: het kan allemaal. Ze zijn makkelijk te installeren op een tafeltje en door het formaat ook meteen een leuke uitdaging om klein te werken.

Geïnteresseerd? Kom langs in het GA en vraag bij de werkplaatsmeester wanneer er een persje beschikbaar is. Ideaal voor tijdens de Carnavalsvakantie wanneer we een weekje dicht zijn.

Jouw werk in the picture

Als tegenprestatie post je een paar foto’s van je prentje op social media of nog leuker: een video. Denk aan stories, reels etc. op Instagram, Facebook en Tiktok. Voor het contrast kun je er ook een foto van je ‘normale’ werk dat je in het GA hebt gemaakt naast plaatsen. Tag het GA @grafischatelierdenbosch en @openpressproject als je iets plaatst. Dan plaatsen wij de post door op ons Instagram en Facebook account.

Extra tip: plaats je jouw post op een dinsdag, dan kun ook nog aanhaken bij de #tinyprinttuesday challenge op Instagram voor een nog groter bereik.

Open Press

De ieniemienie pers is ontworpen door Open Press. Dit is een initatief van Martin Schneider en Dominik Schmitz, twee Duitse designers uit Keulen. Zij zagen dat een grote pers niet altijd toegankelijk is voor alle makers, hoewel er toch vormen van drukwerk zijn die niet zonder kunnen. Vanuit liefde voor het proces ontwikkelden ze een mini 3D-geprinte pers waardoor er ineens door iedereen gedrukt kan worden. Je kunt het ontwerp gratis downloaden op www.openpressproject.com/ om te printen.
In 2023 organiseerden we samen met Open Press en de Willem Twee kunstruimte de expositie Le petit prints waarbij zo’n 200 prentjes geprint op de minipers te zien waren.