Ga naar de inhoud

Verwondering bij kennismaking Light on Labs

Dinsdag 6 februari maakten Ai Hashimoto, Hanna Kooistra, Lydia Fraaije en Manita Kieft, de vier kunstenaars die binnenkort aan de slag gaan voor Light on Labs, kennis met de vier labs. Een dag vol verwondering en enthousiasme.

Op bezoek bij de vier labs

Bij twee van makersplekken in Den Bosch gaan zij onderzoeken hoe je verschillende technieken kunt combineren om tot innovatieve resultaten te komen. Tijdens de kennismaking met Cor Unum, Glaslab Den Bosch, het GA en SPARK Lab vielen ze van de ene verbazing in de andere. Ze waren razend benieuwd hoe alles werkte. “Hoe kan ik zeefdrukken op glas?” “Welke processen doorloop je bij keramiek?” De kunstenaars keken met veel belangstelling rond en hoorden de ins en outs bij de vier werkplaatsen.

Crossover

De makers hebben al één vaste werkplek gekozen, maar gaan nog een keuze maken in hun tweede lab. Zo ontstaat er een mooie samenwerking tussen de Bossche makersplekken. Wordt het SPARK Lab met hun innovatieve technieken, gaat er worden gedrukt in het Grafisch Atelier, komt er klei aan te pas bij Cor Unum of misschien toch aan de slag met kleurrijk glas in Glaslab? Daar moest na deze rondleiding nog eens goed over worden nagedacht.

De keuze is niet makkelijk, want elke plek heeft zijn kwaliteiten en mogelijkheden. “Kunnen we niet gebruik maken van alle vier de labs?”, werd er al verzucht. Kortom: het crossover werken smaakt nu al naar meer!