Ga naar de inhoud

Nieuwe stagiaire – Kayleigh

Op dit moment hebben we maar liefst twee stagiaires bij het GA. Ryan blijft nog een half jaar langer, maar sinds deze week komt Kayleigh ook ons team versterken. In dit artikel stellen we haar aan je voor!

Kayleigh (24 jaar) volgt de studie Visuele Communicatie op Hogeschool Zuyd, in Maastricht. Daar koos ze voor de richting illustratie, waar ze in haar 4e jaar een stage moet volgen. Deze liep niet helemaal zoals gepland, maar uiteindelijk kwam alles toch nog op z’n pootjes terecht. Na een omweg kwam ze op het idee om bij een grafisch atelier stage te gaan lopen, en zo kwam ze bij ons uit.

“Ik kende het GA eigenlijk helemaal niet. Ik vind het een unieke vondst tussen alle stages die ik tot nu toe ben tegen gekomen!”

In haar illustraties werkt ze met aquarel, gouache, kleurpotlood en potlood. Daarom zag ze het GA als een mooie plek om buiten haar comfort zone te werken. Ze wil vooral op zoek naar wie ze is als maker en zoveel mogelijk technieken uit proberen. Ze heeft al kennis gemaakt met lino en etsen, maar kijkt ook erg naar uit om met litho aan de slag te gaan.

“Het GA is écht een creatieve werkplek waar je alleen al door binnen te staan geïnspireerd wordt om aan de slag te gaan.”

Ze is er nog maar een paar dagen, maar het valt haar al op dat het team hecht is en goede banden heeft met de bezoekers die er komen. Het is een fijne sfeervolle plek, die voor haar echt voelt als thuiskomen. Voor ons ook prettig om te horen dat het GA een toegankelijke, warme plek is waar mensen graag komen!

Kayleigh is een half jaar bij ons en wil in die tijd zoveel mogelijk technieken uitproberen, om zo te kijken welke het beste bij haar handschrift past. Naast zelf dingen maken, hoopt ze ook te mogen assisteren en wellicht uitleg te mogen geven. Na haar opleiding wil ze namelijk ook onderzoeken of het docentschap iets voor haar is. Oftewel – ze heeft genoeg te doen het komende half jaar!

Kayleigh’s werk vind je op haar Instagrampagina.