Ga naar de inhoud

Nieuw bestuurslid: Marcel Kranendonk

Vanaf november dit jaar vormt Marcel Kranendonk samen met voorzitter Marlou Lauwen, penningsmeester Leonie de Bot en bestuurslid Casper Herselman het bestuur van het GA.

Productieleider en scenograaf Marcel Kranendonk leerde het Grafisch Atelier kort na zijn studie Theatre Design aan de HKU kennen. Hij verhuisde naar Oss en wilde vertrouwder raken met zeefdruk. Via een zoekopdracht op Google kwam hij terecht bij het GA voor een opfriscursus. Sindsdien komt hij regelmatig in de werkplaats.

Vanuit zijn functie als vormgever voor theatergezelschappen als De Gemeenschap en OTA| Opera Theater Amsterdam heeft hij het GA goed leren kennen. “Het is voor mij meer dan een werkplaats, meer dan alleen de plek. De behulpzaamheid en passie van de mensen die er werken, heeft mij altijd geïnspireerd en geraakt. In de gesprekken die ik er voer, kom ik meer te weten over druktechnieken, maar nog veel meer over mijn eigen makerschap. Daarom is het werken bij het GA voor mij zo enorm waardevol.”

Meer dan faciliteren

Als bestuurslid wil Marcel graag de positie van het GA versterken: “Te vaak wordt het GA gezien als puur een faciliterende plek. En niet als de broedplaats en het kenniscentrum die het is. Dat is jammer. Ik zie het GA namelijk als een serieuze partner voor alle kunst- en cultuurinstellingen in Den Bosch. Als bestuurslid wordt het mijn taak om dat uit te dragen, zowel in het culturele als in het politieke veld. 

Toekomst

Welke rol het GA moet spelen binnen de culturele sector van Den Bosch en daarbuiten staat hem helder voor ogen: “Samen met de andere Bossche kunst- en cultuurinstellingen bouwen aan een gezonde culturele basisinfrastructuur voor de stad. En ook buiten de stad kan het GA een begrip worden als het gaat om grafiek. Hierin kunnen we samen met grafische werkplaatsen in Brabant en Nederland werken aan meer bekendheid en waardering voor het ambacht.” 


Leer Marcel Kranendonk beter kennen op zijn website