Ga naar de inhoud

Maak kennis met Sophie

Maak kennis met onze nieuwe stagiaire! Hieronder stelt ze zichzelf voor.

Ik ben Sophie en ik volg de opleiding Graphic Design bij HKU in Utrecht. Ik zit in mijn derde jaar en zal de komende 4 maanden (tot begin juni) van maandag tot vrijdag te vinden zijn bij het GA.

Nieuwsgierig naar oude druktechnieken

Het GA is op mijn pad gekomen door mijn liefde voor analoog werken en de nieuwsgierigheid om veel te leren over de eeuwenoude druktechnieken zoals zeefdruk en linosnede. Bij mijn opleiding heb ik best wel veel digitaal gewerkt, waardoor ik daar nu ook juist wat meer vanaf wil stappen. Ik wil er mijn eigen draai aan kunnen geven door digitaal en analoog werk met elkaar te combineren. Ik ben veel bezig met onder andere illustreren en vind het ook erg leuk om beeld met typografie te combineren.

Een plek voor iedereen

Ik voel me erg fijn in de werkplaats. De sfeer is een mix van gezelligheid, rust, maar ook concentratie van degenen die werk komen maken. Ik heb gemerkt dat iedereen zich zo vrij voelt om eigen werk te maken, wat ook erg gaaf is om te zien. GA is een plek voor iedereen: jong en oud, ervaren en onervaren. Ik vind het erg leuk dat elke dag anders is. De ene dag mag ik helpen met een drukwerk in opdracht en de andere dag wordt er een cursus gegeven. 

Veel leren

Ik wil er bij het GA achter komen waar mijn specifieke interesses liggen op het gebied van drukken en ik wil vooral veel leren. Niet alleen van de druk-experts om me heen, maar ook van de mensen die langskomen om eigen werk te maken. Ik denk dat in gesprek gaan met anderen tot veel interessante ideeën kan leiden. Ook kijk ik erg uit naar de cursussen die we gaan geven. 

Op mijn instagram pagina kun je meer van mijn werk zien!