Ga naar de inhoud
Zeefdruk tafels in het Grafisch Atelier

Maak kennis met Dae

Een nieuw gezicht in het GA: de enthousiaste Dae Meuffels (20 jaar) komt ons de komende maanden versterken als stagiaire. Hieronder stelt ze zichzelf aan je voor.

Ik volg twee richtingen aan de SintLucas in Eindhoven: Crossmedia en Visual Communication. Hierdoor heb ik straks in 4 jaar tijd 2 diploma’s op zak. Daarna wil ik graag naar een kunstacademie. Tot en met 25 nov. pendel ik vanuit mijn prachtige Limburgse woonplaats Susteren vijf dagen in de week op en neer naar Den Bosch.

Werken met mijn handen


Omdat ik een digitale grafische opleiding doe, vind ik het extra leuk om tijdens mijn stage iets heel anders te doen. Daarbij hebben analoge technieken mij altijd al gefascineerd. Hier kan ik fijn met m’n handen bezig zijn in plaats van de hele tijd achter de laptop. Ik ben zo blij dat een leraar me over het GA vertelde.

Priegelwerk


Tijdens mijn stage wil ik me graag ontwikkelen in de grafische technieken. Ik heb hier nog nul ervaring mee. Ik heb nu al zo veel geleerd. Ik zit middenin een ontdekkingstocht om er achter te komen wat mij het meeste aanspreekt. Etsen bijvoorbeeld, omdat je daarbij heel gedetailleerd werkt. Dit soort priegelwerk vind ik enig.

Verrast

Het verraste me wel dat er een heel proces voorafgaat aan het drukken. Ik dacht altijd dat je zo aan de slag kon gaan. Nooit gedacht dat je voor zeefdrukken het hele raam ook nog moet klaarmaken. Dit kost tijd en duurt allemaal wat langer dan achter de computer. Maar dat vind ik juist fijn. Ik geniet echt van het proces en raak er ontspannen van.

Een plek waar je jezelf kunt zijn


Wat me opvalt aan het GA is de fijne sfeer. Het is heel huiselijk en voelt bijna als een grote familie. Iedereen respecteert elkaar en niemand veroordeelt je. Echt een plek waar je jezelf kunt zijn!