Ga naar de inhoud

Maak kennis met de geur van inkt en onze indrukwekkende drukpersen. We bieden verschillende mogelijkheden aan voor groepen, zowel voor privégezelschappen als bedrijven. Afhankelijk van jouw wensen maken we een programma op maat.

Op locatie

Ben je op zoek naar een workshop voor een specifiek evenement of gebeurtenis? Hartstikke leuk! Met onze mobiele drukpers en zeeframen kunnen we ook op locatie de meeste workshopdromen laten uitkomen. Wij nemen dan de inkt, schorten en wat er verder nog meer nodig is mee. Zo stonden we al tasjes en kaarten te drukken op festivals, zoals tijdens het Mooie Kinderboekfestival en op festival Cement.

Workshop Grafisch Atelier Den Bosch tijdens het Mooie Kinderboekenfestival
Voor het mooie Kinderboekfestival in de Verkadefabriek sneden we dierenillustraties geïnspireerd op de uitgekozen boeken, die bezoekende kinderen mochten drukken.

We hebben veel kennis en druktechnieken in huis, zo zijn er mogelijkheden voor drukken met fotografisch beeld, druktechnieken voor stof, met planten en/of recyclebaar materiaal. De workshops zijn ook heel geschikt om samen met jouw team een kunstwerk te drukken, waarbij je gebruik maakt van een thema of juist een bepaald materiaal in gedachte hebt.

Groepsuitje bij het GA

Wil je met collega’s, vrienden, familie iets leuks ondernemen? Of misschien organiseer je een vrijgezellenparty of een reünie? Het GA heet jullie graag welkom. Altijd al eens willen ervaren hoe Rembrandt een ets maakte op een metalen plaat en waarom daar zuur bij komt kijken?
Of ben je benieuwd hoe een zeefraam er uit ziet, of hoe die wordt afgedrukt wordt? En boeken, die werden vroeger toch ook gedrukt op een pers? Neem dan je je gezelschap mee naar het Grafisch Atelier!

Rondleidingen en demonstraties

Tijdens een rondleiding ontdek je de mogelijkheden die het GA biedt aan kunstenaars en liefhebbers die er werken, experimenteren en onderzoeken. We gidsen je langs onze drukpersen en vertellen je over het ontstaan van het GA en de technieken.
We kunnen ook een korte demonstratie geven van één van de technieken, zoals ets, droge naald, zeefdruk of litho.

Workshops

Wil je liever zelf aan de slag? Combineer je bezoek dan met een workshop. Zoals:

  • Workshop: design en druk
  • Workshop: plat onder de pers
  • Workshop: tekenen in spiegelbeeld

Lunch en bezoek aan exposities

Wil je je bezoek uitbreiden met een lekkere lunch of koffie/thee met gebak? In de Willem Twee fabriek zit het Willem Twee café, een gezellige plek om te starten of juist te eindigen. In de expositieruimtes zijn regelmatig exposities te zien, zoals bijvoorbeeld de World Press Photo. Op de bovenste verdieping van het gebouw hebben kunstenaars hun atelier, hier kun je (op afspraak) ook een kijkje nemen.

Meer info of overleggen?

In overleg met jou maken we graag een programma op maat. Neem contact op met Sarah Linde als je iets speciaals in gedachte hebt. Dit kan via educatie@gadenbosch.nl of 073 – 613 42 77.