Ga naar de inhoud

Jolijn Ceelen maakt vrienden geschenk

Ieder jaar krijgen nieuwe en bestaande vrienden van het GA een speciaal voor hen gemaakt geschenk. Dit jaar maakt grafisch ontwerper Jolijn Ceelen een vrolijke kaartenset gedrukt op de riso.

100%

Voor de kaarten gebruikte Jolijn slechts twee kleuren: blauw en geel. Normaal gebruikt ze er meer, maar ze zag dat een andere ontwerper in het GA met weinig kleuren toch veel kleurencombinaties wist te maken. Dat inspireerde haar om te gaan voor de kleur groen. En daaruit volgde het planten motief. “Ik heb geëxperimenteerd met verschillende gradaties van blauw en geel, maar uiteindelijk heb ik de kleuren vol over elkaar gedrukt om dit groen te krijgen. Deze volle kleur groen bestaat dus uit 100% geel en 100% blauw.”

Verliefd

Jolijn Ceelen (1989) is een grafisch ontwerper en illustrator gevestigd in Ravenstein. Geboren in Schijndel, afgestudeerd aan de kunstacademie van Arnhem. Sinds 2013 is ze werkzaam in haar eigen bedrijf Studio Stof. Jolijn leerde het GA kennen, toen ze 1,5 jaar geleden in Den Bosch kwam wonen. “Ik was meteen verliefd op deze werkruimte, nergens in Nederland ken ik zo’n plek. Ik kom hier ongeveer twee keer per maand om te zeefdrukken op textiel of te riso-drukken. Hoewel ik sinds kort weer in Ravenstein woon, blijf ik gegarandeerd terugkomen. In het GA vind je kunstenaars uit het hele land, goede faciliteiten, een opgeruimde, lichte ruimte met een super gezellige en ongedwongen sfeer.”

Vriend worden én deze kaarten ontvangen?

Vanaf 45 euro per jaar kun je vriend worden van het Grafisch Atelier en help je dé creatieve broeiplaats van Den Bosch in stand te houden. Bovendien ontvang je nu de kaartenset van Jolijn Ceelen cadeau. Ben je al vriend? Geweldig! Je ontvangt dan de kaartenset bij de jaarlijkse verlenging van je vriendschap.

Meld je aan als vriend!