Ga naar de inhoud

De wereld is in een rap tempo veranderd. We zullen onze toekomst opnieuw gaan schrijven. Dat wordt één van de grootste uitdagingen ooit. 1600 posters duiken op in de straten van ’s-Hertogenbosch. Opvallend, inspirerend en springlevend! De beelden laten zien dat het ondanks deze lastige tijden niet moeilijk is om positief te blijven. Schoonheid zit immers in een klein hoekje.

  • Periode: 8 juni 2020 t/m 2 augustus 2020
  • Opening: 12 juni 2020
  • Straatexpo in Den Bosch

Publieksopening

“De ontwerpen zijn een lust voor het oog van de oplettende kijker. Humorvol met onderliggende statements”, vertelt GA directeur Ine Rutgers. “De makers hebben een sterke eigen signatuur, maar tegelijkertijd is er een opvallende grafische gemene deler. Strakke lijnen, krachtige beelden met een tastbare voorliefde voor typografie en heldere kleuren.”

Nieuwe Bossche School

De makers werken letterlijk bij elkaar om de hoek en kennen elkaar goed, maar werkten nog nooit samen in een project als dit. De expositie met bijbehorende publicatie vormt het startschot van een intensievere samenwerking. De ontwerpers hebben zich daarvoor verenigd onder de noemer de ‘Nieuwe Bossche School’, een veelbelovende naam en een aanwinst voor ’s-Hertogenbosch.
De Nieuwe Bossche School bestaat uit:

Studio Turbo – Raoul Wilke
De gemeenschappelijke noemer van de Nieuwe Bossche school is volgens Raoul Wilke van Studio Turbo het helder kleurgebruik, speelsheid, humor én liefde voor typografie in combinatie met illustratie. Toch heeft elke studio zijn eigen uitwerking binnen Rewrite your future. Raoul vindt het belangrijk dat mensen hun ogen open houden voor de schoonheid om zich heen. “Die zit in een klein hoekje.”

ATTAK – Casper Herselman
Dit project verbindt ons allemaal, stelt Casper Herselman van Attak. “We zijn collega’s, buren, vrienden, maar bovenal liefhebbers van goed grafisch ontwerp. Er is een sterke voorliefde voor het affiche als medium. Ine Rutgers van het Grafisch Atelier heeft de slapende reus, die de vier studio’s waren, nu wakker gekust.” In het ontwerp heeft hij ook naar de rafelranden van de stad gekeken, omdat die er ook wezenlijk deel van uitmaken.

Autograph – Peter Korsman
Het mooie van dit project is dat de poster zijn plaats weer opeist in de straat, vindt Peter Korsman van Autograph. “De straat is het domein geworden van reclame. Dit project probeert hier meer schoonheid en inhoud aan toe te voegen. De deelnemers aan de Nieuwe Bossche School werken vlakbij elkaar in Den Bosch en voelen zich niet elkaars concurrent, dat is bijzonder. Dit is een unieke tijd, die vraagt om vensters op een nieuwe tijd, waarin de buitenexpositie voorziet.”

De expositie en bijbehorde publicatie worden mogelijk gemaakt door particuliere donaties en een schenking van Bank Giro Loterij Fonds via Voor de Kunst en door Gemeente ‘s-Hertogenbosch.