Ga naar de inhoud

De hele maand april staat bij het Vicki Brownhuis in het teken van kunst. Aanleiding voor de kunstmaand is het project Op glad IJs. Hiervoor verkenden zeven beeldend kunstenaars het thema verlies. Drie van de kunstenaars, Peim van der Sloot, Marijn Kuijpers en Marieke Peters, kwamen via het Vicki Brownhuis in contact met mensen die te maken hebben met kanker. Tijdens de kunstmaand worden de resultaten van hun verkenning getoond in het Vicki Brownhuis.

Te zien

– Locatie: Vicki Brownhuis
– Datum: vanaf 6 april – 28 april
– Tijd: 9.30 – 13.00 uur (ma t/m vrij)
– Adres: Aartshertogenlaan 469, 5213 JA ‘s-Hertogenbosch

Marijn Kuijper baseerde zijn werk op het verhaal van Ingrid, samen met haar borduurde hij met gouden garen op de gezeefdrukte stof in het Vicki Brownhuis.

Lees meer over de verkenningen van de kunstenaars

Kunst – en boekenmarkt

Het Vicki Brownhuis is het eerste centrum voor leven met en na kanker in Nederland en bestaat dit jaar dertig jaar. De kunstmaand is een van de jubileumactiviteiten en start op zaterdag 9 april met een Kunst- en boekenmarkt. Je bent tussen 13.30 uur en 17.00 uur van harte welkom in het centrum om de kunstwerken te bewonderen of een van de workshops te volgen. Diverse kunstenaars waaronder Femke Art uit Zaltbommel, hebben hun
werken gedoneerd voor het goede doel. Door één van de werken te kopen, steun je ons werk voor iedereen die met kanker te maken heeft. De opbrengst komt volledig ten goede aan het Vicki Brownhuis zodat we ons kunnen blijven inzetten voor volwassenen en kinderen, hun naasten en nabestaanden.

Kijk voor informatie op www.vickibrowhuis.nl

Peim van der Sloot raakte onder de indruk door de verhalen die hij hoorde bij het Vicki Brownhuis: