Ga naar de inhoud

In de tentoonstelling Im/perfect, Im/permanent presenteren we samen met Willem Twee Kunstruimte een selectie van kunstenaars die de schoonheid vinden in de toevalligheden en imperfecties die onlosmakelijk met het grafische proces zijn verbonden.

Met werk van kunstenaars: Mara Liem, Romee van Oers, Mara Piccione, Nina van de Ven, Sofie Hoogmoet, Indre Svirplyte, Vincent de Boer en Bruin Parry.

Te zien

Opening 20 april

  • 16 uur: Inloop met welkomstdrankje in de Spiegelzaal van de Willem Twee Fabriek (begane grond)
  • 16.15 uur: Welkomstwoord door curatoren Linda Köke, Marie-Louise Wasiela en Charlotte Fijen in de Spiegelzaal
  • 16.30-17 uur: Performance door The Paper Ensemble in de Kunstruimte (eerste verdieping)
  • 17-18 uur: Borrel en tentoonstellingsbezoek op eigen gelegenheid  

Toeval

In het vervaardigen van grafisch werk blijft het element van de toeval altijd in grote mate de handeling bepalen. Zo kunnen de kracht van een hand, de ondergrond van het papier en de stemming van de kunstenaar ervoor zorgen dat geen enkele lijn hetzelfde is. Deze details en nuances, soms toevallig en soms opzettelijk, worden voor de geselecteerde kunstenaars juist uitvergroot en verheven tot de essentie van hun beeldend werk. In deze tentoonstelling verstillen ze het tussenmoment van het trekken van een potloodlijn, de diepte van de etsnaald, het trekken van de inkt over een zeefdrukmal: het moment tussen artistieke intentie en eindresultaat. 

Onvoorziene paden

De eigenschappen van grafiek of printed matter zorgen ervoor dat kunstenaars hun beeldende taal kunnen verfijnen en kunnen doorontwikkelen. Tegelijkertijd geven deze technieken genoeg ruimte voor experiment, waardoor er onvoorziene paden ontdekt kunnen worden. Grafisch Atelier Den Bosch en Willem Twee bundelen hun kracht om jaarlijks gezamenlijk een tentoonstelling te presenteren met bijzonder grafisch werk.  

Foto header: Vincent de Boer