Ga naar de inhoud

De hele maand april staat bij het Vicki Brownhuis in het teken van kunst. Aanleiding voor de kunstmaand is het project Op glad IJs. Hiervoor verkenden zeven beeldend kunstenaars het thema verlies. Drie van de kunstenaars, Peim van der Sloot, Marijn Kuijpers en Marieke Peters, kwamen via het Vicki Brownhuis in contact met mensen die te maken hebben met kanker. Tijdens de kunstmaand worden de resultaten van hun verkenning getoond in het Vicki Brownhuis.

Te zien

Periode: 2 maart 2022 t/m 3 april 2022
Opening: 5 maart 2022 om 15:00

Openingstijden LocHal
Maandag t/m vrijdag 08:00 – 17:00
Zaterdag 09:00 – 17:00
Zondag 12.00 – 17.00

Adres LocHal
Burgemeester Brokxlaan 1000, 5041 SG Tilburg
De LocHal ligt op loopafstand van het CS

Routebeschrijving LocHal
Voor expositie Op Glad IJs, houd binnen de LocHal de looproute Stadsbalkon aan

Foto boven: drieluik Hanna de Haan tentoongesteld bij de Bond voor Precaire Woonvormen (Foto: Gérard van Kessel)

De zeven beeldend kunstenaars Choi WongHanna de HaanMarieke PetersMarijn KuijperMignon NustelingPeim van der Sloot en Sioejeng Tsao verkenden het thema verlies. Zorgvuldige fileerders van tijd, ruimte en situaties zijn het, met een scherp oog voor detail. Een krachtig handschrift kenmerkt hun werk. Hun fascinatie voor kwetsbare mensen is terug te zien bij de aangrijpende resultaten van ‘Op Glad IJs’.

Lees over de verkenningen van de kunstenaars

Voorproefje

Onze stagiaire Sophie van Velthoven bezocht samen met een vriendin de expo in de LocHal. Bekijk haar VLOG:

https://www.youtube.com/embed/JYqlma9h1DM

Met dank aan

Op Glad IJs is een initiatief van het Grafisch Atelier Den Bosch in samenwerking met het Vicki BrownhuisStichting ExodusBond Precaire Woonvormen en Stichting Ismes.

Op glad ijs wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan FondsPrins Bernhard Cultuurfonds en Gemeente ‘s-Hertogenbosch én 90 particuliere supporters via onze crowdfunding Voor de Kunst.