Ga naar de inhoud

Leerlingen van de vier Bossche middelbare scholen Mytylschool Gabriel, Schakelklas Bossche vakschool(ISK), Sint Jans lyceum, Pierson college presenteren vanaf 15 juni hun etsen en zeefdrukken bij Huis73. Ze maakten de prenten de afgelopen maanden in het Grafisch Atelier in het kader van het onderwijsproject Zien!

Te zien

  • 15 juni t/m 18 juli 2022
  • Ma t/m vrij: 09.00 – 21.00 uur, za en zo: 10.00 – 17.00 uur (in juli zo gesloten)
  • Huis73 (direct bij ingang van de bibliotheek) Hinthamerstraat 72-74, 5211 MR ‘s-Hertogenbosch
  • gratis toegankelijk

Zien en gezien worden

Met populaire social media zoals Instagram en Tiktok zijn jongeren gewend selfies te maken. Maar hoe kijken ze naar zichzelf in ‘real life’. En zien ze een ander eigenlijk wel echt? Iemand zien, is niet alleen een kwestie van kijken en bekeken worden, maar ook luisteren naar de ander. Met Zien! worden de leerlingen geprikkeld om de wereld te bekijken door een andere bril, buiten de geijkte kaders. Door middel van theaterlessen in Huis73 en grafiekworkshops in het GA, leren ze om woorden zichtbaar te maken en om te zetten naar beeldende oplossingen.

Creatieve krachten

Zien! is een lesprogramma voor het voorgezet onderwijs, ISK, speciaal onderwijs MBO en HBO rondom het thema kijken naar jezelf. Leerlingen van verschillende schooltypes, leeftijden en achtergronden en niveaus komen met elkaar in contact, luisteren naar elkaar en bekijken elkaars werk. Creatieve krachten zoals taal, theater en grafiek worden ingezet om belangrijke maatschappelijke waarden als begrip, invoelingsvermogen en (visuele) communicatievaardigheid te vergroten.

Zien! wordt mede mogelijk gemaakt door: