Ga naar de inhoud

Op uitnodiging van het Grafisch Atelier Den Bosch verbeelde de van oorsprong Japanse kunstenaar Chikako Watanabe de relatie tussen ‘s-Hertogenbosch en haar bewoners. Dit resulteerde in een gelaagde kaart van de stad, waarin veranderingen door de jaren heen zichtbaar worden. Deze hele maand is het werk te zien op de plek die de kunstenaar zichtbaar inspireerde: Minitopia.

  • 14 juli 2021 t/m 5 september 2021

Aircraft

Chikako Watanabe is de eerste internationale artist-in-residence in het Grafisch Atelier Den Bosch (GA). Een project dat eind 2020 onder de noemer Aircraft van start ging. De kunstenaar werkte meerdere intensieve periodes in het GA. Daar ontdekte ze verschillende grafische technieken, zoals steendruk, zeefdruk, riso en natureprint. Ondertussen deed ze onderzoek naar de geschiedenis van ‘s-Hertogenbosch.

Donk donk donk…

Het werk met de naam ‘Donk donk, donk…’ is de hele maand augustus te zien in Minitopia Poeldonk in ‘s-Hertogenbosch (De Vaartgraaf, 5216 JH, het terrein is vrij toegankelijk). De kaart van ruim 1 meter breed hangt achter het raam bij het gebouwtje tegenover de oude weegbrug aan het begin van het terrein. In het oranje weeghuis hangen twee uitvergrote details van de kaart. Het werk, waar enorm veel verhalen van de stad in te ontdekken zijn, dankt zijn naam aan de tijd dat het oude centrum van ’s-Hertogenbosch omsingeld was met moeras. De kunsten/aar vond daarnaast de klank grappig klinken en besloot het als titel te gebruiken.

Details werk

  • Donk donk donk…
  • Etching, Lithograph, plant press print, Risograph on paper, wood
  • A.P. 
  • 67 x 124 x 4 cm

Finissage

Op woensdag 25 augustus is de finissage van Aircraft in combinatie met een rondleiding door Minitopia. 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Proeftuin Internationalisering van BrabantStad.