Ga naar de inhoud

Tot half november zijn de etsen en zeefdrukken van Adri Frigge te zien in (een deel van) de Spiegelzaal in de Willem Twee Fabriek. Adri studeerde aan de Kunstacademie in Rotterdam en woont tegenwoordig in Sint-Oedenrode. Zijn werk is opgenomen in verschillende kunstcollecties en musea als Boymans van Beuningen en het Centraal Museum. Je vindt hem regelmatig in het Grafisch Atelier achter de drukpers.

  • Periode: 6 oktober 2020 t/m 30 november 2020

Visuele muziek

Muziek en kunst. Beide niet uit het leven te denken van Adri Frigge. Hij is bekend als kunstenaar, maar tegelijk ook een bevlogen pianist. Niet gek dus dat muziek een terugkerend thema is in zijn werk. “De parallel tussen een klank in de ruimte en een lijn in het wit fascineert mij nog steeds. Dat heeft geleid tot projecten met pianist Ruud Bouman en soms voer ik zelf muziek uit in combinatie met mijn werk.”

Technieken

Adri ging naar de Kunstacademie met het idee om monumentaal werk te maken (glas in lood en wandkleden). Maar toen hij kennismaakte met etsen, gooide hij het roer om. Er was meteen een klik en dat is er nog steeds. Hij blijft iedere keer verrast door het drukproces, het effect van de lagen over elkaar. De muziekbladen die hij maakt, bestaan vaak uit drie of meer etsplaten over elkaar. Naast het etsen, is hij de laatste jaren ook gaan zeefdrukken. Op de expositie zijn beide technieken te zien. Zoals de twee zeefdrukken hieronder: 
‘Jozef en zijn broers’ naar de roman van Thomas Mann (links) en ‘Schaduw noch prooi’ naar het muziekstuk van Simeon ten Holt (rechts, detail uit het werk).