Ga naar de inhoud

Deze cursus draait om experimenteren en ontdekken, er is veel ruimte voor ‘het laten ontstaan’ van de meest prachtige prenten.

In deze cursus, ga je aan de slag met zelf meegenomen planten materiaal, inkt rollers, papier en de etspersen in het GA.

De planten onder de pers worden gedrukt op dik ets papier. Dit levert verrassende en kleurrijke resultaten op met een fotografische precisie; bij een afdruk van een grasspriet zijn alle nerfjes zichtbaar, bij een stuk gevouwen papier alle vouwtjes en kreukjes. Door gebruik te maken van verschillende materialen met uiteenlopende structuren ontstaan prachtige prenten die blijven boeien. Met deze druktechniek is elke druk uniek en is een oplage van identieke werken niet mogelijk. Al spelende leer je steeds beter hoe je de kleuren en de planten zo in kunt zetten, om tot een oogstrelende compositie te komen.

Daarnaast leer je hoe je de pers goed in kunt stellen, welke papieren geschikt zijn en welke drukinkt zich goed voor deze techniek leent.

Voor deze cursus neem je je eigen planten materiaal mee. Pluk bijvoorbeeld wat uit je eigen tuin of een beetje uit de berm. Belangrijk is dat het niet te groot is; maximaal 30 centimeter lang en vooral niet te dik. Grashalmen of boomblaadjes zijn bijvoorbeeld heel geschikt.

Roos Terra is gespecialiseerd in deze techniek en zij ziet het als haar MISSIE de binnenmens te verbinden met de natuur middels kunst. “Want ik geloof dat verbinding met de natuur bijdraagt aan een gelukkig leven.” aldus Roos.

Haar werk vind je hier Roos Terra

Het Grafisch Atelier Den Bosch behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende aanmeldingen de workshop niet door te laten gaan. De reeds aangemelde cursisten krijgen een nieuwe datum aangeboden of het cursusbedrag terug.