Ga naar de inhoud

Voor de beginnende boekbinder biedt GA den Bosch, in samenwerking met Chika Ito, een instap workshop Japanse Bindwijze aan.

In deze korte workshop, maak je kennis met twee Japanse bindwijzen. Chika Ito geeft eerst een demonstratie, daarna ontvang je een hand-out en ga je aan de slag met de volgende technieken:


• Op maat snijden van je papier
• Omslag maken
• Vouwen met vouwbeen
• Gaatjes maken
• Naaien

Je kunt kiezen om eigen papier mee te nemen voor de omslag van het boekje of een blanco omslag te maken met papier van GA Den Bosch.

Voor je persoonlijke omslag (voor en achter zijn apart) breng je twee vellen papier op A4 formaat mee. Het papiergewicht mag tussen 80-300g zijn.

Voor het binnenwerk maak je gebruik van het papier van het Grafisch Atelier.

Chika Ito is een veelzijdige kunstenaar die zich gespecialiseerd heeft in het werken met verse inkten en verven en diverse boekbind technieken. Chika geeft internationaal workshops, bijvoorbeeld in Hanzhou (China) en Berlijn en New York.
Daarnaast is ze een van de drie oprichtsters van Flatto 81, een duurzaam designproject.

Haar werk vind je terug op www.chikaito.com.

Het Grafisch Atelier Den Bosch behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende aanmeldingen de workshop niet door te laten gaan. De reeds aangemelde cursisten krijgen een nieuwe datum aangeboden of het cursusbedrag terug.