Ga naar de inhoud

Een ideale grafische techniek voor mensen die een voorliefde hebben voor divers materiaal gebruik en zich graag laten leiden door de eigenschappen van deze materialen om een beeld op te bouwen. Ook interessant voor mensen die graag kennis willen maken met een speelse grafische techniek.

De eerste cursusdag staat in het teken van je beeld opbouwen op de plaat.

Je werkt met diverse materialen zoals aluminium, plakband en tape van allerlei pluimage en lijm met carborundum en nagellak. Op die manier maak je verschillende lagen en structuren in je werk.
Het is mogelijk om de plaat zelf te bewerken d.m.v. pyrografie, krassen en schuren om lijnen en vlakken te creëren.
Hierna moet de plaat 24 uur drogen.

Voorbeeld van Collography

De tweede cursusdag staat in het teken van het afdrukken van de plaat met de diverse kleuren inkt die voor handen zijn. Het is mogelijk zowel abstract als figuratief beeld te creëren.

Voorbeeld van Collography

Collography is een drukprocédé dat in 1955 door Glen Alps werd geïntroduceerd en waarbij materialen met verschillende structuren op een onbuigzaam laag, zoals bijvoorbeeld plexiglas en karton, worden aangebracht. Het woord is afgeleid van het Griekse woord koll of kolla, wat lijm betekent en graphy is grafiek.

Het Grafisch Atelier Den Bosch behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende aanmeldingen de workshop niet door te laten gaan. De reeds aangemelde cursisten krijgen een nieuwe datum aangeboden of het cursusbedrag terug.