30 augustus 2020

Addy Graafmans maakt vriendenprent 2020

Ieder jaar krijgen nieuwe en bestaande vrienden van het GA een exclusief voor hen gemaakte prent. Dit jaar maakt kunstenares en vaste werkplaats gebruiker Addy Graafmans een kleurrijke en strakke vriendenprent gebaseerd op een boordclipsluiting

Het clipje
Het begon allemaal 12 jaar geleden. Addy raakte gefacineerd door de plastic broodzaksluiting. Zoiets kleins, praktisch, bijna onbenulligs, maar vooral mooi in zijn eenvoud. Want daar houdt Addy van: strak, eenvoudig en simpel. Het kenmerkt haar werk, maar tegelijkertijd is er veel kleur en gelaagdheid te zien. Maar goed het clipje dus. Het bleef Addy inspireren. “Ik kon het maar niet loslaten, telkens pakte ik het weer op. Hier moest ik wat mee.” Zo is er in de jaren daarna van alles ontstaan, van klein naar groot. In verschillende technieken: ets, zeefdruk, lino, blinddruk, litho, vlakdruk, karton en combinaties daarvan. Op allerlei soorten papier en zelfs op stof.
Tussen 1 sept en 4 okt zie je een expositie van Addy rondom dit voorwerp in een deel van de Spiegelzaal van de Willem Twee Fabriek.

Lees meer over deze expositie

De prent                   
De vriendenprent (zonder titel) is een combinatie van lino en zeefdruk, hij kwam tot stand in vier drukgangen en is gedrukt op biotop. De prent is beschikbaar in twee verschillende kleurencombinaties.

Vriend worden
Voor 45 euro per jaar kun je vriend worden van het Grafisch Atelier en help je dé creatieve broeiplaats van Den Bosch in stand te houden. Bovendien ontvang je nu deze unieke prent van Addy Graafmans cadeau.

Meld je vandaag nog aan als vriend!