4 april 2021

Veranderingen in de werkplaats

Er staan een paar veranderingen op stapel in de werkplaats. Omdat alle inkomsten hard nodig zijn om het GA draaiende te houden, hebben we besloten om voor de opslag van materialen een vergoeding te gaan vragen. Daarnaast gaan we het gebruik van lithostenen en zeven consequenter bijhouden. Beide wijzigingen gaan in vanaf mei 2021.

Zeven en Lithostenen
Bij het gebruik van zeven en lithostenen in het GA geldt een standaard huurperiode van maximaal 1 maand. Dat was altijd al zo, maar in praktijk hebben we gemerkt dat dit niet zo goed werkte. Zeefdrukkers noteerden zelf op een lijst vanaf wanneer ze een zeef in gebruik namen en zorgden er dan voor dat die een maand later schoon was. Maar vaak bleven zeven langer staan en soms konden we niet meer achterhalen van wie de zeef was, omdat die niet op de lijst stond. Met als gevolg dat er soms te weinig zeven beschikbaar waren.

Vanaf april gaan we testen met een nieuw systeem, waarbij we dit beter kunnen bijhouden. Dit betekent dat bij het afrekenen aan het eind van de dag(deel) de zeef of lithosteen in de computer wordt gezet. Gebruikers blijven zelf verantwoordelijk voor de schoonmaak en melden de zeef daarna zelf weer af bij de werkplaatsmeester. Meld je de zeef niet binnen een maand af, dan krijg je aan het eind van de maand automatisch per mail een factuur voor verlenging van de huur. Voor de lithostenen gaat hetzelfde systeem gelden. 

De kosten per maat

Kosten zeef

In gebruik nemen
(duur: max 1 mnd)

Verlenging per maand

A4 zeef:

€ 8,62

€ 3,45

A3 zeef:

€ 11,50

€ 5,75

A2 zeef:

€ 17,25

€ 8,62

A1 zeef:

€ 28,75

€ 11,50

 

Kosten lithosteen

In gebruik nemen
(duur: max 1 mnd)

Verlenging per maand

klein:

€ 5,75

€3,-

groot:

€ 8,63

€4,-

In april testen we het systeem en in mei zullen de nieuwe gebruiksregels ingaan. Mocht je opmerkingen of vragen hierover hebben, laat het ons dan weten!

Opslag materialen
Vanaf mei kunnen gebruikers lades en materiaalboxen in het Atelier tegen betaling huren. Voor tijdelijke opslag van drukwerk blijft nog wel een algemene lade in gebruik.

De kosten voor een lade of box zijn:
- 48 euro per jaar voor een lade of grote box
- 24 euro per jaar voor een kleine box

Mensen die nu al een box of lade in gebruik hebben, zijn op de hoogte van de wijziging. Heb je interesse om een box of lade te gaan gebruiken? Dan kun je je vanaf mei hiervoor aanmelden bij Maartje van der Kruijs via zeefdruk@gadenbosch.nl. Uiteraard is de mogelijkheid om een box of lade te huren afhankelijk van de beschikbaarheid.

Bekijk alle huurprijzen