Expositie Risohelden

Periode: 5 oktober 2019 t/m 10 november 2019
Opening: 5 oktober 2019 om 16:00

Locatie: Spiegelzaal (begane grond)
Openingstijden: ma t/m vr van 09.00 - 17.30 uur, za/zo van 11.00 - 17.00 uur
Gratis toegankelijk

Parariso start op 5 oktober met de expositie Risohelden. Acht kunstenaars geven een inkijkje in de kleurrijke en kunstzinnige werken die er op dit moment gemaakt worden met de Riso. De grafische helden werken als vormgevers, illustratoren, autonoom kunstenaar of collectief. Van prints tot aan boeken, alles komt langs in de expositie.

Internationale line-up
De deelnemende kunstenaars komen niet alleen uit Nederland. Er zijn ook een aantal internationale grafisch vormgevers en illustratoren onder het gezelschap. Aan Risohelden doen mee: Wouter Venema, Terry Bleu, Sophie Vermeulen, Miku Tsuchiya, We’re out of office, Fien Jorissen, Nick Liefhebber en Wobby Club.
Een expositie om niet te missen als je op de hoogte wilt zijn van de risohelden van nu!

 

Afbeeldingen boven: risokunst van sophie Vermeulen, Miku Tsuchiya en Terry Bleu.

Creatieve alfabetten
Drie maandagen in september gingen 12 kunstenaars en vormgevers aan de slag om samen met de heren van High on Type experimentele alfabetten te maken. Via ludieke opdrachten ontstonden de meest bijzondere alfabetten. Deze zijn niet alleen leesbaar, maar ook uitdagend als beeld. De resultaten zijn ook te zien in de expo Risohelden.
Deelnemers: Debbie Brok, Elvira van der Ploeg, Esther van ’t Klooster, Frencis Artz, Huib Ebbinge, Laura Ketting, Linda Kleiterp, Maaike Beuten, Pieter Smagge, Raoul Wilke, Rutger Termohlen en Yuri van Poppel.

Risokunst
Met Risografie kun je een veelheid aan grafische afdrukken maken, vergelijkbaar met stencildrukwerk. Ideaal voor flyers en posters, maar vanwege de fraaie kleurmogelijkheden en handgemaakte uitstraling ook bijzonder geschikt voor actueel vrij werk.

Parariso
Van 5 oktober t/m 10 november zet het Grafisch Atelier Den Bosch Risografie in de spotlights. Samen met kunstliefhebbers en kunstmakers onderzoeken, tonen en vieren we de wondere technieken van de Risoprinter. Wees erbij!

Lees het hele programma van Parariso

Parariso wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en Gemeente 's-Hertogenbosch en is onderdeel van Grafiek2019.