1 mei 2020

Rewrite Your Future

Posters van hoop en optimisme kleuren de straat!

De wereld is in een rap tempo veranderd. We zullen onze toekomst opnieuw gaan schrijven. Dat wordt één van de grootste uitdagingen ooit.
1600 posters duiken straks op in de straten van ’s-Hertogenbosch. Opvallend, inspirerend en springlevend! De beelden laten zien dat het ondanks deze lastige tijden niet moeilijk is om positief te blijven; schoonheid zit immers in een klein hoekje.

Het Grafisch Atelier Den Bosch brengt vier Bossche ontwerpstudio's ATTAK, Autograph, Studio Boot en Studio Turbo bij elkaar voor een straatexpo. Eigenlijk zouden de studio’s dit voorjaar in de Spiegelzaal van de Willem Twee hun grafische kunsten tonen, maar corona gooide roet in het eten. Vandaar nu dit uitnodigende alternatief. Duizend affiches overal in de stad met een blik op de nieuwe tijd. Want de wereld verandert en de toekomst zal niet meer hetzelfde zijn. Speciaal voor ‘Rewrite Your Future’ worden zestien nieuwe posterontwerpen gemaakt, die de makers zelf zeefdrukken in het Grafisch Atelier. En we geven een eenmalige publicatie uit, waarin het maakproces en reacties van publiek en voorbijgangers worden vastgelegd.

Help mee dit unieke project mogelijk te maken en steun de campagne op Voor de Kunst! (tekst gaat verder onder de video)

Eigen en kritische beelden
“De ontwerpen die er nu al liggen zijn een lust voor het oog van de oplettende kijker. Humorvol met onderliggende statements”, vertelt GA directeur Ine Rutgers. “De makers hebben een sterke eigen signatuur, maar tegelijkertijd is er een opvallende grafische gemene deler. Strakke lijnen, krachtige beelden met een tastbare voorliefde voor typografie en heldere kleuren.”

Nieuwe Bossche School
De makers werken letterlijk bij elkaar om de hoek en kennen elkaar goed, maar werkten nog nooit samen in een project als dit. De expositie met bijbehorende publicatie vormt het startschot van een intensievere samenwerking. De ontwerpers hebben zich daarvoor verenigd onder de noemer de ‘Nieuwe Bossche School’, een veelbelovende naam en een aanwinst voor ’s-Hertogenbosch.

Voor de Kunst
Iedereen met een warm hart voor de kunst kan het project persoonlijk steunen. Hiervoor is een speciale campagne gemaakt op het platform ‘Voor de Kunst’. Doe je mee? Je helpt dan niet alleen de expositie en publicatie mogelijk te maken, je kunt ook zelf in het bezit komen van een gesigneerde handgedrukte poster!

Help mee en doe een donatie

Campagnebeeld Rewrite Your Future - Peter Korsman, Autograph