Evenement Parariso

Risoprinting in the spotlights

Periode: 5 oktober 2019 t/m 10 november 2019

Het Grafisch Atelier Den Bosch zet dit najaar Risografie in de spotlights. Samen met kunstliefhebbers en kunstmakers onderzoeken, tonen en vieren we de wondere technieken van de Risoprinter.

Riso
Sinds begin dit jaar is het Grafisch Atelier de trotse bezitter van een Risoprinter. Een mooie reden om deze techniek in de spotlights te zetten. Riso is hot and happening. Met deze techniek kun je een veelheid aan grafische afdrukken maken, vergelijkbaar met stencildrukwerk. Ideaal voor flyers en posters, maar vanwege de fraaie kleurmogelijkheden en handgemaakte uitstraling ook bijzonder geschikt voor actueel vrij werk.

Dit najaar
Als kunstliefhebber of kunstmaker mag je dit niet missen! Naast expo’s zijn er tal van workshops een lezing en is er een estafetteproject met schrijvers en kunstenaars. Een recent afgestudeerde student van de AKV St.Joost krijgt de uitdaging om de stad te verbeelden in een culturele plattegrond. En ook Bossche grafici tonen de breedheid aan grafische kunst. Het gebeurt allemaal dit najaar in het Grafisch Atelier, de Willem Twee kunstruimte en Kunstruimte de Melkfabriek.

Programma
• 5 okt – 10 nov : Expositie Risohelden - Willem Twee kunstruimte (spiegelzaal)
• 5 okt: Lancering culturele plattegrond 't Zand
• 7 okt – 27 okt: Estafette kunstproject met 6 kunstenaars en 6 schrijvers - Grafisch Atelier Den Bosch
• 24 okt: Masterclass Risoprint door Knust Press – Grafisch Atelier Den Bosch
• 30 okt: Lezing door Wobby.Club – Grafisch Atelier Den Bosch
• 1 - 10 nov: Expositie Print the city – Kunstruimte de Melkfabriek
• 2 en 3 nov: Workshop King of Stencil door Erwin Blok - Grafisch Atelier Den Bosch
• 9 nov: Masterclass Risoprint door Wobby.club - Grafisch Atelier Den Bosch

Parariso wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en Gemeente 's-Hertogenbosch. Het wordt georganiseerd in het kader van de landelijke grafiekmanifestatie Grafiek2019.