10 september 2022

Open Monumentendag in het Grafisch Atelier

Tijdens de Open Monumentendagen op 10 en 11 september 2022 openen meer dan 70 monumenten in de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught gratis hun deuren. Op zaterdag 10 september zet ook het Grafisch Atelier Den Bosch de deuren open.  

In de voormalige Willem II sigarenfabriek Fabriek is op de 1e etage het Grafisch Atelier gevestigd: ‘Misschien wel de mooiste grafische werkplaats van Nederland’. Kom kijken in de werkplaats waar kunstenaars, ontwerpers en liefhebbers aan het werk zijn om kunst en design te drukken. Naast een plek voor immaterieel erfgoed is het ook een plek waar je cursussen en workshops kunt volgen of handmatig gemaakte drukkunst kunt zien en kopen. Ervaar de geuren en kleuren in de werkplaats en de magie van het drukken.

Open Monumentendag:
- zaterdag 10 september
- 13 – 17 uur
- Boschveldweg 471A ’s-Hertogenbosch (bekijk route)

Willem Twee
Combineer je bezoek met een rondleiding door de voormalige Willem II fabriek. Willem Twee organiseert op Open Monumentendag drie keer een rondleiding van ongeveer 45 minuten: om 11.00, 13.00 en 15.00 uur.

Meer info

Monumenten in binnenstad en buitengebied
Kijk voor alle info over de open monumenten en activiteiten op www.bezoekmonumentendag.nl. Hier vind je een interactieve kaart en een speciale route app met het programma, de openingstijden en extra informatie zoals historische foto’s en 3D-reconstructies.