9 september 2020

Het Grafisch Atelier Den Bosch ontvangt bijdrage van het Mondriaan Fonds

We hebben iets te vieren bij het GA! Vandaag kregen we het geweldige nieuws dat het Mondriaan Fonds ons programmaplan ‘op glad ijs’ financieel gaat ondersteunen.

Het Mondriaan Fonds draagt in 2021 bij aan programma's van 38 kunstpodia voor hedendaagse beeldende kunst. Deze kunstpodia, van Curaçao tot Groningen, krijgen de bijdrage voor hun inspirerende programma's van één tot maximaal vier jaar. Het Grafisch Atelier diende een aanvraag in onder de categorie Kunstpodium Start. Dit gaat om kleine kunstinitiatieven en collectieven met een programma van experimentele presentaties en activiteiten.

Mijlpaal
“Voor ons als kleine organisatie is het een nieuwe mijlpaal dat het Mondriaan Fonds ons deze toekenning geeft”, vertelt GA directeur Ine Rutgers opgewekt. “We ervaren het als een waardevolle erkenning. In juni is het plan ‘op glad ijs’ ontstaan. We zijn in gesprek gegaan met zeven kunstenaars over deze tijd waarin alles onzeker wordt. Het plan moet nu ook nog financieel gedragen worden door andere fondsen. Daar hebben we vertrouwen in, want het is mooi en uitdagend. We laten meer van ons horen zodra alles rond is.”

Nieuwe tendensen
Het Mondriaan Fonds draagt bij aan programma's van kunstpodia omdat ze van vitaal belang zijn voor ontwikkeling en zichtbaarheid in de beeldende kunst. Hoewel soms beperkt in omvang, zijn dit de locaties waar nieuwe tendensen opkomen en de ruimte krijgen; waar verbreding en innovatie zich ontwikkelen. Ze staan daarom aan de basis van het beeldende kunstveld en zijn onmisbaar voor een gezond kunst-ecosysteem. Musea, kunstenaars én het publiek plukken daarvan de vruchten.

klik op de afbeelding voor een uitvergrote versie

Kijk op de website van het Mondriaan Fonds voor meer informatie over de Bijdrage Programma's Kunstpodia en een overzicht met door het Mondriaan Fonds ondersteunde kunstpodia.