11 september 2020

De Jaaprent komt eraan!

Suze Swarte ontwerpt Jaarprent 2020

In dit bijzondere jaar, waar alles een reset nodig heeft, hebben we kunstenaar Suze Swarte gevraagd de Jaarprent te ontwerpen.

2020 is vanwege COVID-19 een jaar waarin wij houvast zoeken in cijfers. Cijfers die een ingang blijken om verder te praten en waardoor het lijkt alsof we controle hebben of krijgen over een virus. Wat is daarin objectief en subjectief?

We hebben Suze benaderd voor het ontwerpen van de Jaarprent 2020 omdat zij datasets omzet in beelden. De komende twee maanden zal zij bij ons in de werkplaats werken en haar onderzoek door middel van een dagboek met jullie delen. We zien uit naar de samenwerking met Suze en het ontwerp!

Ben jij ook zo benieuwd naar de uitkomst? Begin november presenteren we het ontwerp. Omdat er maar een beperkte oplage van 50 stuks wordt gezeefdrukt, werken we met een voorinschrijving.

Grafische vormen
Suze Swarte is afgestudeerd in 2018 aan de Willem de Kooning Academie Master Design.
Daar deed ze design research naar patronen, verhalend ordenen en de rol van data(visualisatie) en storytelling in haar eigen werk.
Suze heeft een fascinatie voor lijstjes, structuren en verzamelingen. Deze fascinaties, liefde voor typografie, grafische vormen en gestructureerde werkwijze zie je terug in haar ontwerpen.

Bekijk haar website

 

Beeld rechts: Cover voor het proefschrift: 'DDX3 in Cancer'