14 oktober 2022

Kennismaken met grafische technieken

Samen met Huis73 organiseren we een reeks cursussen voor mensen die op een laagdrempelige manier willen kennismaken met grafische technieken. De komende tijd staat er een cursus Logo & T-shirts en een cursus Nature Printing in de planning.

Logo & T-shirt: 2, 9 en 16 nov
Hoe leuk zou het zijn om een logo te ontwerpen en te drukken op kleding of tassen? Voor de band waar je in speelt, het bedrijfje wat je wil opzetten of voor je vriendenclub. In deze cursus leer je hoe je dat doet. Je leert hoe je zelf een logo ontwerpt wat opvallend en goed herkenbaar is. In de laatste les druk je dit logo door middel van zeefdruk op je eigen shirts, tassen of ander textiel, zo wordt je kleding helemaal uniek, helemaal van jou! Een van de drie lessen is in het Grafisch Atelier. Deze workshop is speciaal bedoeld voor jongeren tussen de 15 en 20 jaar.

Meer info en inschrijven

Nature Printing: 21 en 28 jan, 4 en 11 feb
Tijdens deze cursus halen we alle inspiratie uit de natuur. Al sinds de 18e eeuw worden planten gebruikt om afbeeldingen te maken op papier. In deze workshop staat het drukken van planten centraal, en ontdek je de verrassende effecten van deze werkwijze. In de eerste lessen maak je kennis met de technieken van botanisch tekenen. In de laatste les combineren we het botanisch tekenen met nog een andere oude druktechniek: etsen.

Meer info en inschrijven