18 september 2022

Expositie Karin Schreppers

In balans

Tot en met 10 oktober is er een kleine expositie van Karin Schreppers in het GA. De aanleiding is het pas verschenen boek 'In Balans' van de kunstenaar, die vanaf 1978 actief is. Het boek geeft een volledig overzicht van haar werk. Een aantal van deze grafische werken en schilderijen zijn nu te zien.


Afbeelding boven: Kartondruk, Karin Schreppers

Expositie
- t/m 10 okt
- ma t/m vrij 09.00 tot 17.00 uur
- Grafisch Atelier Den Bosch (zie adres en de route)

...Het evenwicht van Karin Schreppers is niet statisch, maar komt voort uit een voortdurende beweging. De beweging van haar schilderende hand en lenige geest... (Anneke van Wolfswinkel)

Van gobelins tot grafiek
In haar eerste jaren maakte Karin Schreppers grote gobelins met een monumentale uitstraling. Hierbij speelde beweging een belangrijke rol, vaak in combinatie met ruimtelijke materialen.
Beweging vinden we ook terug in haar ruimtelijke objecten en schilderijen. Strakke, geometrische motieven en vloeiende, organische vormen bepalen het beeld. Alles geschilderd in heldere kleuren. De beeldtaal van de schilderijen is ook de basis van de kartondrukken en houtsneden die ze in het GA maakt.

Boek ‘In Balans’
Het boek (168 pagina's) met bijdragen van kunsthistorici Anneke van Wolfswinkel, Rebecca Nelemans en Lucas Silawanebessy is te koop voor 29 euro. Van 'In Balans' verschijnt ook een speciale editie in een oplage van 25 exemplaren. Dit is inclusief de gesigneerde linosnede 'Serendipity' gedrukt op Simili Japon papier.

Kijk op op www.karinschreppers.nl om het boek te bestellen (vanaf 18 september). Tijdens de presentatie op 18 september is het boek ook te koop in het GA.