21 december 2021

GA maakt gebruik van inspreekrecht Raadsavond

Maandag 20 december heeft het Grafisch Atelier Den Bosch gebruik gemaakt van het inspreekrecht tijdens de Raadsavond van de gemeente 's-Hertogenbosch. 

Directeur Roos van den Oetelaar en bestuurslid Marcel Kranendonk willen de gemeenteraad laten weten dat er volgens het Grafisch Atelier meer aandacht zou moeten uitgaan naar creatieve werkplaatsen ten behoeve van het makersklimaat van de stad. Het fundament onder een Cultuurstad van het Zuiden is tenslotte de artistieke kracht van de makers die er wonen of werken.

Signaal
In 2022 bestaat het Grafisch Atelier 40 jaar. De organisatie is in al die jaren een belangrijke schakel geweest voor de culturele infrastructuur van de stad waar veel creatieve professionals van afhankelijk zijn. Desondanks worden zij onvoldoende gesteund door de gemeente. Het Grafisch Atelier wil bij de gemeenteraad een signaal afgeven dat de ondergrens nu is bereikt.

  • Kijk de Raadsavond Informeren & Ontmoeten - 20 december 2021 terug via Youtube (Roos van den Oetelaar spreekt rond 2.40 min)
  • Bekijk ook de reportage van DTV Nieuws die 29 dec 2021 spraken met Marie-Louise Wasiela en Roos van den Oetelaar.