15 januari 2020

Herontdekking van het Grafisch Atelier door studenten kunstacademie

Op woensdag 8 januari jl. is een groep studenten van AKV Sint Joost in het Grafisch Atelier langs geweest voor een nadere kennismaking met het atelier. Student en gebruiker van het Grafisch Atelier Anouk van Pelt had dit georganiseerd voor haar medestudenten.

‘Ik ben op dit idee gekomen omdat ik zag dat Sint Joost studenten het Grafisch Atelier kennen van de rondleiding die ze in de eerste krijgen. Omdat je als jonge student op die dag nog zo’n twaalf andere creatieve locaties bezoekt, blijft de indruk van het Atelier niet goed hangen’, aldus Anouk. 

Jonge generatie
Het Grafisch Atelier was blij met haar initiatief, omdat het past in haar missie om ambachtelijke en nieuwe technieken over te dragen aan de jonge generatie. Zo blijft waardevol erfgoed voor de toekomst behouden.  

Voor herhaling vatbaar
Anouk heeft zelf een rondleiding verzorgd, waarna de studenten aan de slag gingen met de Risoprinter en linosnede. De reacties waren positief en ze vonden het zeker voor herhaling vatbaar. Ze zijn geïnspireerd geraakt om in het vervolg van de faciliteiten van het Grafisch Atelier gebruik te maken voor hun eigen werk.

Andere technieken
Om ook over andere technieken, zoals toyobo en lithografie, te kunnen vertellen in de rondleiding had Anouk van tevoren met de werkplaatsmeesters gesproken. Ze heeft de samenwerking als erg prettig ervaren en hoopt op een later moment nog eens terug te komen met een delegatie van de kunstacademie.