6 november 2019

Red de platanen

Er is sprake van dat de Platanen in ‘t Zand plaats moeten maken voor een trillingswand van ProRail. Die zou overlast voor de bewoners moeten verminderen als de NS meer goederentreinen door Den Bosch laat rijden. Bewoners en organisaties in de wijk zijn het hier niet mee eens. De bomen staan er al tachtig jaar, bieden schaduw en maken de wijk groen en leefbaar.

Tasjes drukken met logo

Onder de noemer ‘Red de platanen’ organiseert de buurt een actie om de platanen in ‘t Zand op hun eigen plaats te laten staan. Het Grafisch Atelier biedt hiervoor de mogelijkheid om tasjes te drukken met het logo dat door Studio Boot speciaal voor deze actie ontworpen is. Mensen die de actie willen ondersteunen kunnen op de Druksavond linnen tasjes komen bedrukken. Deze avond vindt plaats op 13 november a.s bij het Grafisch Atelier. Willem Twee muziek en beeldende kunst zorgt voor de tasjes.

Meer actie

Naast de tasjes heeft het Grafisch Atelier ook met de risoprinter een honderdtal actieposters op A3-formaat gemaakt die voor de actie gebruikt worden. Ook ligt er bij het atelier een lijst waarop je je handtekening kunt zetten als je de platanen een warm hart toedraagt. Laat je stem horen en kom een tasje drukken of je handtekening zetten voor deze actie!

Je kunt de petitie ook online ondertekenen.