19 september 2019

Grafisch Atelier zet ’t Zand op de Kaart

De Bossche wijk ’t Zand kent een groot aantal culturele en kunstzinnige hotspots waar het bruist van de activiteiten. Een mooie aanleiding om dit gebied aan de rand van de binnenstad op de kaart te zetten. Niet alleen de Verkadefabriek en het Grafisch Atelier Den Bosch zijn hier te vinden, maar ook Willem Twee muziek en beeldende kunst, Koudijs Ateliers, het Werkwarenhuis, Social label, kunstruimte De Melkfabriek en de Skatehal.

Riso
Het jonge tekentalent Erik Kὃhler is door het Grafisch Atelier gevraagd deze wijk van de stad te verbeelden in een culturele plattegrond. Tijdens de eindexamen expositie van St Joost dit jaar sprong hij in het oog door zijn verhalende en heldere, contrastrijke tekeningen. Erik maakt de plattegrond met alle culturele locaties van ‘t Zand is onderdeel van Parariso. Uiteraard wordt het met de Risoprinter gedrukt in het Grafisch Atelier. Tijdens de de opening van de expositie Risohelden op 5 oktober, zal een eerste exemplaar van de plattegrond gepresenteerd worden. Vanaf de tweede week van oktober is de plattegrond gratis te verkrijgen bij de culturele locaties en bij het VVV. Dagjesmensen, maar ook de Bosschenaren zelf, worden zo geprikkeld dit creatieve stukje Den Bosch te bezoeken.

Jong artiest
Erik Kὃhler, als artiest beter bekend als Erik Ezrin, studeerde dit jaar af aan de Kunstacademie Den Bosch. Hij tekent en schildert zowel digitaal als traditioneel in 2D. Zijn fantasierijke figuren zijn veelvuldig terug te zien in zijn werk en ook op de culturele plattegrond nemen ze een prominente rol in. Erik: “Ik ben gefascineerd door oude culturen, rituelen, geschiedenis, oernatuur, mensen, objecten en alles in de wereld om me heen. Van de atomen in onze cellen tot de uitgestrektheid van de ruimte en hoe alles weer op de een of andere manier samenkomt. Ik werk er hard aan om van mijn passie mij beroep te maken.”

Erik Ezrin