11 september 2019

Bezoek het Grafisch Atelier op Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag kun je een kijkje komen nemen bij het Grafisch Atelier en ook de rest van het pand bezoeken, waarin ook Willem Twee muziek en beeldende kunst onderdak heeft.

Inspirerende plek
De Willem Twee Fabriek waarin het Grafisch Atelier al 35 jaar onderdak heeft, is eind negentiende eeuw gebouwd en stamt uit 1898. De fabriek is aan de buitenzijde bijzonder vormgegeven als een bakstenen kasteel met kantelen en traptoren. In de jaren dertig van de vorige eeuw werd het markante gebouw eigendom van sigarenfabrikant Willem II. Vanaf halverwege de jaren tachtig is het Grafisch Atelier er gehuisvest. Eerst op de begane grond en de laatste jaren op de eerste verdieping. Een mooie en inspirerende plek met zijn eigen geschiedenis en hedendaagse activiteiten waarbij cultuurgoed behouden wordt voor de toekomst.

In actie
In het atelier kun je terecht voor een kleine rondleiding, maar je kunt ook zelf tijdens een workshop een kaart maken met zeefdruk. Daarnaast zijn diverse grafische technieken in actie te zien, zoals polymeer, litho en zeefdruk tijdens korte demonstraties door kunstenaars die vaker in het atelier werken. Ook amateurs en grafisch ontwerpers zijn in het atelier op hun plek met hun eigen drukwerk.

Op open Monumentendag zaterdag 14 september a.s. is het Grafisch Atelier van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken met doorlopend workshops, demonstraties en kleine rondleidingen.