24 juni 2019

Verbondenheid Stichting 1184 verbeeld

Een zeefdruk in fluor en zwart die de verbondenheid weergeeft, die zo kenmerkend is voor Stichting 1184. Peter Korsman van graphic design studio Autograph maakte op uitnodiging van Stichting 1184 een ontwerp voor het gedicht van stadschroniqueur Eric Alink. “Elfhonderdvierentachtig keer mag vreugdevuur ontbranden, want jij maakt grote daadkracht los, veraangenaamt ’s-Hertogenbosch – stad van verbonden handen.” Zo eindigt het krachtige gedicht.

Verbindingen
Peter Korsman maakte een ontwerp met onorthodoxe letterverbindingen, in de typografie ligaturen genoemd. Het zijn onverwachte combinaties, die niet per se opvallen en natuurlijk samengaan. Het fraaie ontwerp werd in het Grafisch Atelier gezeefdrukt. Stichting 1184 gaat het ingelijst aanbieden als relatiegeschenk voor leden en contacten. De Bossche Stichting 1184 maakt zich in de stad sterk voor sociale cohesie door verschillende initiatieven met maatschappelijk belang te ondersteunen.

Donatie
Peter Korsman maakte het ontwerp pro bono en mocht zelf kiezen aan welk goed doel hij zijn honorarium schonk. Hij koos voor het Grafisch Atelier Den Bosch! Het Grafisch Atelier is heel blij met de donatie van 500 euro en zal een goede bestemming zoeken voor het mooie ontvangen bedrag.

Benieuwd wat Stichting 1184 nog meer doet? Bezoek een keer de website!