2 juli 2019

Grafisch Atelier in Goede Doelengids

De eerste Goede Doelengids 's-Hertogenbosch is een feit. Burgemeester Jack Mikkers nam gisteren in het stadhuis het eerste exemplaar tijdens een feestelijke bijeenkomst in ontvangst.

Goed initiatief
De Rotaryclubs 's-Hertogenbosch en Vught hebben afgelopen jaar het lovenswaardige plan opgepakt om een lokale Goede Doelengids te publiceren. Steeds meer giften, zoals bijvoorbeeld nalatenschappen, gaan naar goede doelen, zo blijkt uit onderzoek. Vooralsnog gaat het vooral om de welbekende grotere landelijke doelen. Maar in onze regio zijn ook tal van organisaties die bijdragen aan een gunstig klimaat op het gebied van kunst & cultuur, natuur & milieu en op sociaal en maatschappelijk vlak. Met de Lokale Goede Doelengids wil de Rotary ook kleinere lokale goede doelen onder de aandacht brengen. Het Grafisch Atelier is er daar één van.

Eigen regio
Het Grafisch Atelier is blij opgenomen te zijn in de nieuwe gids. De gids biedt lokale organisaties en initiatieven de mogelijkheid om zich te presenteren in de eigen regio, als actieve club, maar ook als mogelijk goed doel voor giften. In de gids staan 62 lokale goede doelen vermeld, die zich inzetten voor anderen. Studenten van Avans Hogeschool hebben bijgedragen aan de selectie van organisaties.

Goede financiële basis
“Door het project van de lokale Goede Doelengids te omarmen onder de naam ‘De Bossche Gouden Eeuw van Filantropie’ hopen we lokale gemeenschapsorganisaties en goede doelen voor lange tijd een goede financiële basis te kunnen bieden”, zegt de voorzitter van de Rotaryclub 's-Hertogenbosch West in de Bossche Omroep. Het gaat naar verwachting om substantiële bedragen die organisaties die zich lokaal inzetten voor de inwoners van 's-Hertogenbosch en Vught de nodige armslag kunnen bieden.

Bezoek de website van de Lokale Goede Doelengids