6 maart 2019

Boschprent als cadeau

Wist je al dat het Grafisch Atelier een prachtige collectie aan prenten verkoopt? Kunst in oplage én unieke werken. Regelmatig komen er particulieren en bedrijven langs voor bijvoorbeeld een cadeau of relatiegeschenk. De Boschprent van Theo Barten is zo'n prent die hier uitermate geschikt voor is.

Jeroen and Me
Het is een echt zoekplaatje, de prent ‘Jeroen and Me’ die Theo Barten speciaal voor het Grafisch Atelier ontwierp. Centraal in het ontwerp staat het bekende standbeeld van Jeroen Bosch. Maar als je wat langer kijkt, ontdek je nog veel meer herkenbare Bossche details. Zie je het logo van ‘s-Hertogenbosch dat Theo Barten voor de gemeente ontwierp? En de rondvaartboot? Theo verwerkte ook een aantal persoonlijke liefhebberijen: een zeppelin, de racket van Kuifje en een wielrenner. De zeefdruk is in 6 kleurgangen gedrukt, een precisiewerkje. Het werk is op dit moment te zien in een kleine opstelling in de Spiegelzaal van de Willem Twee.

Theo Barten toont samen met Maartje van der Kruijs het zojuist gedrukte werk 'Jeroen and Me'

Specs:
- De zeefdruk is in 6 kleurgangen gedrukt (!!!), een precisiewerkje.
- Formaat 64 x 46 cm
- De prijs is maar €50 en voor vrienden €45
- Oplage 80, hij kan dus in één klap uitverkocht zijn
- Te zien in de Spiegelzaal van de Willem Twee Fabriek

De Boschprent is te koop in de online Grafiekwinkel of in het atelier.

Liefde voor detail
Theo is illustrator en vormgever. Naast zijn commerciële werk, maakt hij ook vrij werk. Zo werkte hij aan een serie prenten ‘Architecture with a twist’, waarbij hij met bekende gebouwen een leuk visueel spel speelt. Alles is met liefde voor het detail getekend. Een combinatie van onmogelijke situaties en onverwachte realistische onderwerpen, zorgt voor een spannend resultaat.
Benieuwd? Bekijk zijn werk op www.theobarten.nl