29 januari 2019

Nieuw! Risoprinter in het atelier

We hebben een nieuwe aanwinst in het Grafisch Atelier: een Riso-apparaat. Een duurzame printer, waarmee je zeefdrukken met een handgemaakte uitstraling, in oplage kunt maken. Met deze aanschaf bieden we als enige werkplaats in Brabant een openbaar toegankelijke Risoprinter.

 

Laagdrempelig
Riso(graph) is een stencildruktechniek vergelijkbaar met zeefdrukken, het werkt alleen sneller en eenvoudiger. Met deze digitale stencilmachine, die lijkt op een kopieermachine, kunnen kleurrijke prints worden geproduceerd. Ontwerpen worden op een glasplaat van de Risoprinter gelegd en vervolgens gedrukt. Door er een tweede en eventueel derde drukgang aan toe te voegen, kun je een eigen combinatie ontwerpen. Een laagdrempelige en goedkope manier om zeefdrukken te maken.

Werken met de Riso
Ben je al bekend met de techniek? Dan kun je direct aan de slag. De materiaalkosten bij gebruik zijn: €1,50 voor een master en per A4 print betaal je €0,10 en €0,15 voor A3. Reserveer van te voren even telefonisch 073-6134 277 of via info@gadenbosch.nl een werkplek.

Workshop
In mei organiseren we workshops om te leren werken met de Risoprinter. Houd onze website in de gaten voor de aankondiging van deze workshops.

Tentoonstelling en festival
Vanaf 9 maart kan iedereen de eerste resultaten bekijken die van de Risoprinter komen bij de tentoonstelling ‘Praatje en Plaatje’. Een tentoonstelling waarbij 10 jonge beeldende kunstenaars reageren op de centsprent. De centsprent was meer dan 250 jaar het goedkoopste geïllustreerde drukwerk in Nederland. In het najaar wordt de aanwinst gevierd met een heus Risofestival.

Sponsor
De aanschaf van de Risoprinter is mogelijk gemaakt dankzij de Impulsgelden van Kunstloc.